Broccolifrikadeller med vilde ris og fetadip
Aftensmad

Broccolifrikadeller med vilde ris og fetadip

af Emma Martiny 28. februar 2019
Foto: Winnie Methmann
Der er masser af smag i den cremede fetadip, der får resten af måltidet til at stråle. Her får du opskriften på broccolifrikadeller med vilde ris og fetadip
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g edamamebønner uden bælg, fra frost
  • 1 lille broccoli
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 75 g feta
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

FETADIP

  • 75 g feta
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft

TILBEHØR

  • 4 dl vilde ris
  • 150 g grønne bønner
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du broccolifrikadeller med vilde ris og fetadip 

  1. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken. Skyl og nip bønnerne. Lynsteg dem i olie på en pande. Krydr med salt og peber.   2. Broccolifrikadeller: Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Skyl broccoli, og del den i små buketter. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg. Blend edamamebønner, broccoli, løg, hvidløg, skyllet persille, salt og æg sammen i en foodprocessor til en fast masse. Rør smuldret feta i. Steg broccolimassen som frikadeller i olie på en pande, til de er gyldne og faste.   3. Fetadip: Blend feta, græsk yoghurt og olivenolie sammen i en blender. Smag til med citronsaft. Servér dippen til broccolifrikadeller, ris og grønne bønner.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskesuppe med knoldselleri og fennikel - Få opskriften her

Tirsdag: Asiatisk nudelsalat med and - Få opskriften her

Torsdag: Græsk bønnefad med tzatziki - Få opskriften her

Fredag: Kyllingelår med knuste kartofler og pesto - Få opskriften her