Aftensmad

Braiseret kanin

af Louise Dandanell Ørsted 16. maj 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Kaniner er lækkert til tapas, men fås sjældent friske i Danmark, så du finder dem typisk i frysedisken hos slagteren eller fiske/vildtforretningen.

Kaniner er lækkert til tapas, men fås sjældent friske i Danmark, så du finder dem typisk i frysedisken hos slagteren eller fiske/vildtforretningen.

Braiseret kaninTID: CA. 1 TIME OG 10 MIN.Ingredienser½ kanin, ca. 600 g2 gulerødder½ chili1 løg1 fed hvidløgSmør til stegning1 spsk mel3 dl rosévinSalt, peber1 lille bdt. persille Fremgangsmåde

Del kødet i mindre stykker med en stor kniv.Skræl gulerødderne og skær dem og chilien i skiver.Pil og hak de to slags løg fint.Brun kødet i smør. Kom grøntsagerne ved og vend dem godt rundt.Drys mel på retten og hæld vinen over, og lad det simre under låg i ca. 1 time ved svag varme.Smag til med salt og peber og drys lidt persille over før servering.Her får du alle 9 lækre opskrifter til en fantastisk tapas sammen med dine nærmeste:Tun-dip og grissiniGrissini med pølser og skinkeSardiner i olieStegt squash og løg i olivenolieKikærtesalat med rucolaBraiseret kaninStegt kyllingeleverKrydrede lammekødboller i tomatsovsRosé med frisk mynte og lime samt røde ølLad maden komme til sin ret med disse fine sager fra SØNDAGs webshop

Beige tallerken m. sommerfugle- PIP collection Trinidad leaves dug- Södahl Citronskål - Hanne Bertelsen