Aftensmad

Braiseret kalv i urtesauce

af Susanne Palmqvist 31. marts 2022
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme ovnretter. Her får du opskriften på braiseret kalv i urtesauce
1 t og 30 min 4 personer
Tid i alt 25 min

INGREDIENSER

  • 1 kalvetykkam eller cuvette (800-1.000 g)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½ spsk. fennikelfrø
  • 1 madæble
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak (eller persillerod) 
  • 1 fennikel
  • 6 skalotteløg
  • 2-3 spsk. olie
  • 2 dl æblejuice
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 stilk persille
  • 1 lille kvist timian
  • 20 g smør
  • 1 spsk. æbleeddike (eller citronsaft)
  • friskhakket persille til drys

TILBEHØR

  • groft brød

Ægte simremad, hvor selve tilberedningen går lynhurtigt. Ovntiden afhænger af, hvilken type kød du vælger.

1. Skær kødet i store tern, og vend dem med salt, peber og knuste fennikelfrø. Skræl æble, gulerødder og pastinak, og skær dem i mellemstore tern. Halvér fenniklen, fjern stokken, og skær i mindre stykker. Pil løgene, og halvér dem eventuelt. Brun først kødet i olie på en pande ad et par omgange. Læg stykkerne i et stort ovnfast fad eller i en stegeso, og tilsæt lidt mere olie. Brun alle grønt-sagerne, og fordel dem over kødet. Hæld juice og bouillon i gryden, kog det op med persille og timian, og hæld det i fadet. Læg låg eller alufolie over, og sæt fadet nederst i en 200 grader varm ovn i 1-1½ time, til kødet er mørt.

 

2. Si væden fra, og blend det til en tyk sauce. Kog den igennem, tilsæt smør, og smag til med eddike eller citronsaft. Anret kødet og resten af urterne oven på saucen, og drys med persille. Giv groft brød til.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Lynpizza med svampe - Få opskriften her

Bagte auberginer a la lasagne - Få opskriften her

Fiskeruller med grøntsagsspåner - Få opskriften her

Kylling i fad med tomater og rødløg - Få opskriften her