Aftensmad

Bolsjestribet rødbedecarpaccio

af Julie Hay 20. januar 2012
Foto Bjørn Jakobsen
Bolsjestribede rødbeder er så smukke og dekorative, at man næsten ikke nænner at sætte tænderne i dem.

Tip

Kog evt. rød-bederne i 10 min., hvis du ikke vil have dem helt rå. Carpaccioen kan f.eks. serveres til stegt laks eller anden fisk.

Kan du ikke få dem i dit supermarked, kan du bede grønthandleren tage et par stykker hjem - eller alternativt anvende almindelige rødbeder. Smagen af de bolsjestribede er i øvrigt mildere end de øvrige typer. Anvend dem rå - her ses det smukke farvemønster bedst.Bolsjestribet rødbedecarpaccioTid: 10 min.

Ingredienser Fremgangsmåde 5 bolsjerødbederSaltOlivenolie1 friseesalatKværnet peber50 g parmesan1 øko citron Skær rødbederne i papirtynde skiver evt. på enmandolin eller skæreplade.Læg dem på en tallerken og drys med salt ogdryp med olivenolie.Skyl salaten, pluk den i mindre stykker og anretden oven på rødbederne.Drys med revet par mesan og citronskal

Find lækre kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træfad i olientræfra madam StoltzFør: 299 kr.Nu: 209,30 kr.>> køb den HER Vin-termometer249 kr. fra Bengt Ek Design>> køb den HER Knivsæt: kokkekniv + altmuligkniv1.999 kr. fra Shun>> køb den HER