Opskrift - sådan laver du bolognese med kartoffellåg:
Kartoffellåg: Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Kog kartoffelskiverne i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter – de skal ikke være helt møre. Hæld vandet fra, og lad kartoffelskiverne dampe af.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, skyl bladselleri, og skær gulerødder og bladselleri i små tern. Steg løg, hvidløg og grøntsager i olie i en gryde i 5 minutter ved middel varme. Skru op for varmen, og brun kødet i gryden. Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind. Tilsæt tomatpassata, grofthakkede semidried tomater, friskhakket rosmarin og basilikum, og lad saucen småkoge under låg i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200°. Hæld bolognesen i et ovnfad, og fordel kartoffelskiverne oven på, så de overlapper hinanden en smule. Smør ricotta på kartoffelskiverne, og drys med revet parmesan. Steg retten i ovnen i 30 minutter, til overfladen er gylden.
Servering: Drys friske basilikumblade over retten, og servér evt. med en frisk grøn salat til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Salat med kyllingenuggets og dijon-dressing
Tirsdag: Fisk med basilikumrasp og ovnbagte grøntsager
Torsdag: Frisk pasta med ærter, asparges og parmesan
Fredag: Portionspizzaer med ricotta, parmaskinke og rucola