boller i karry
Aftensmad

Boller i karry med grønkål og æble

10. november 2016
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Begynd ugen i god mormorstil med en ret, der vækker gode minder. Her får du opskriften på boller i karry med grønkål og æble

Boller i karry med grønkål og æble til 4 personer

Tid: 40 minutter   DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket kalv og svin 1 tsk. salt friskkværnet peber 1 æg 50 g havregryn 1 dl mælk 1 l grøntsagsbouillon 300 g pastinakker 25 g smør 3 spsk. hvedemel 2 spsk. karry 200 g frisk grønkål 2 æbler   TILBEHØR ris (ca. 300 g i rå vægt)   PRØV OGSÅ: Spicy boller i karry - til dig der godt kan lide det prikker lidt på tungen  

Opskrift - sådan laver du boller i karry med grønkål og æbler

  1. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.   2. Rør kødet med salt i en skål. Tilsæt peber, æg, havregryn og mælk, og rør kødet sammen til en lind fars. Form farsen til små kødboller. Bring bouillon i kog i en gryde, og kog kødbollerne ved svag varme i 6-8 minutter. Tag kødbollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.   3. Skræl og skær pastinakker i små tern. Kog pastinakternene i kogevandet fra kødbollerne i 6-8 minutter. Tag dem op med en hulske, og gem dem til senere. Hæld kogevandet i en kande. Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel og karry. Rør det sammen til en smørbolle. Tilsæt kogevandet lidt efter lidt, og pisk til en cremet sauce. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere karry. Tilsæt kødboller og pastinaktern, og kog retten igennem. Skyl grønkål, og fjern stilken i midten. Hak grønkålen groft, og vend den i retten. Skyl æblerne; fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Drys æbletern over retten, og servér med kogte ris.   TIP: I mange supermarkeder kan man købe friskhakket grønkål, som er skyllet og klar til brug.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Sellerisuppe med bacon og frisk topping - Få opskriften her

Onsdag: Cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål - Få opskriften her

Torsdag: Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade - Få opskriften her

Fredag: Rør selv-tatar med rodfrugtfritter og salat - Få opskriften her

 

Læs også