Boghvedecrepes med røget hellefisk og sommergrønt
Aftensmad

Boghvedecrepes med røget hellefisk og sommergrønt

4. juli 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
De tynde crepes smager som dem, man får serveret på en fransk fortovscafé. Prøv dem med fyld af smørstegte grøntsager og hellefisk. Her får du opskriften på boghvedecrepes med røget hellefisk og sommergrønt
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dl boghvedemel
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • 4 tsk. smør til stegning

FYLD

  • 200 g røget hellefisk
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og peber
  • 1 frillicesalat
  • 6 spsk. cremefraiche 18 %
  • 1 citron

Opskrift - sådan laver du boghvedecrepes med røget hellefisk og sommergrønt

1. Pisk mel, æg, mælk og salt sammen til en jævn dej uden klumper med en elpisker eller stavblender. Smelt ¼ af smørret på en pande med tilhørende låg. Tilsæt ½-1 dl dej, og vip hurtigt med panden, så dejen fordeler sig jævnt. Gentag, til du har lavet 4 crepes i alt. 2. FYLD: Rens radiserne, og halvér dem. Skyl asparges, og knæk bunden af. Steg radiser og asparges i smør på en pande, til de får en flot farve. Krydr godt med salt og peber. Skyl og tør salat. Skær evt. hellefisk i mindre stykker. Servér de lune crepes med smørstegte grøntsager, salat, hellefisk, cremefraiche og citronbåde. Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Æggekage med kartofler og serranoskinke – Få opskriften her

Onsdag: Bagt caprese-pastasalat med kylling – Få opskriften her

Torsdag: Pitapizza med pesto og artiskokhjerter – Få opskriften her

Fredag: Italiensk tomatgryde med kødboller og ostebrød – Få opskriften her

https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også