bønnebøffer
Aftensmad

Bønnebøffer og salat med bagte gulerødder og tahindressing

11. april 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Start ugen helt i grønt. Bøfferne med både butterbeans og quinoa mætter godt og længe, og så har de en fantastisk konsistens og smag. Her får du opskriften på bønnebøffer og salat med bagte gulerødder og tahindressing

Bønnebøffer og salat med bagte gulerødder og tahindressing 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal: 4 personer   DET SKAL DU BRUGE 2 dl quinoa 2 pastinakker (100 g i renset vægt) 2 fed hvidløg 1 spsk. tahin (sesampasta) salt og friskkværnet peber  1 dåse butterbeans 50 g frisk spinat (stor håndfuld) evt. 1-2 spsk. hvedemel olivenolie til stegning  
  SALAT 1 kg gulerødder 1 spsk. olivenolie 1 tsk. stødt spidskommen salt 75 g feldsalat   TAHINDRESSING 1 fed hvidløg  ½ dl tahin 1 tsk. honning  saft af ½ citron salt og friskkværnet peber ca. ½ dl vand   PRØV OGSÅ: Skift bønnebøffer ud med kikærtebøffer og lav en lækker burger - få opskriften på vegetarburger her  

Opskrift - sådan laver du bønnebøffer og salat med bagte gulerødder og tahindressing

  1. SALAT: Tænd ovnen på 200°. Skrub og halvér gulerødderne på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, og drys med spidskommen og salt. Bag gulerødderne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.   2. Kog quinoa i letsaltet vand i 15 minutter, indtil de små haler frigøres. Skræl og riv pastinakkerne fint, og afvej 100 g. Kom det i en skål sammen med kogt quinoa, pillet hvidløg, tahin, salt og peber. Hæld vandet fra butterbeans; skyl dem, og blend dem til mos med en stavblender. Bland mosen med ingredienserne i skålen til en fars (lettest at bruge hænderne). Tilsæt en smule mel, hvis farsen er for våd. Skyl og hak spinaten groft, og bland den i. Fugt dine hænder, og form 10 bøffer. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.   3. TAHINDRESSING: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med tahin, honning, citronsaft, salt og peber. Rør gradvist vand i, indtil konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.   4. SALAT, FORTSAT: Skyl og tør feldsalaten, og anret den på et fad. Læg de bagte gulerødder over. Dryp med tahindressing, og servér med bønnebøffer.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Hvidvinsdampet torsk og forårslinsesalat – Få opskriften her

Onsdag: Quinoatærte med blomkål og champignoner – Få opskriften her

Torsdag: Cæsarsalat med kylling og rugbrødscroutoner – Få opskriften her

Fredag: Indisk rogan josh-lammeskank med couscous – Få opskriften her

 

Læs også