
Aftensmad
Bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme
25. maj 2015af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 21: Ugens fredagsopskrift er bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme. Få opskriften her
Bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme til 4 personer
Kød og kartofler – serveret på en ny og raffineret måde. Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter. DET SKAL DU BRUGE 4 bøffer af oksefilet salt og friskkværnet peber 2 hjertesalater 1 krølsalat 1 bundt radiser 2 håndfulde friskbælgede ærter 50 g parmesan STEGTE KARTOFLER 500 g kartofler 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber PEBERRODSCREME 1½ dl piskefløde saft af ½ citron 1 spsk. honning 2-3 spsk. friskrevet peberrod salt og friskkværnet peberOpskrift - sådan laver du bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme
1. Stegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir. Skrub kartoflerne, skær dem i tynde skiver med skræl, og læg dem på bagepladen. Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. Bag dem sprøde i ovnen i 25-30 minutter. 2. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en (grill)pande i 2 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden, og lad dem trække på en tallerken, mens resten tilberedes. Skyl salaterne, og rens radiserne. Læg salatbladene på et stort fad. Skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem på salaten. Drys med friskbælgede ærter. Skær bøfferne i tynde skiver, og læg dem oven på salaten. Top med friskhøvlet parmesan. 3. Peberrodscreme: Hæld fløden i en skål. Pres citronsaft i fløden, tilsæt honning, og rør rundt. Tilsæt friskrevet peberrod. Lad det trække i 15 minutter, og smag på peberrodscremen – måske skal der lidt mere peberrod i. Krydr med salt og peber. Dryp peberrodscremen over kødet, og servér resten som tilbehør sammen med kartoflerne. TIP: Bøfferne har godt af at ligge ½ time ved stuetemperatur inden stegningUGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Paella med masser af grøntsager - få opskriften her
Tirsdag: Kylling i kokossuppe med ris og pak choy - få opskriften her
Onsdag: Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe - få opskriften her
Torsdag: Grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa - få opskriften her
