Aftensmad

Bøffer med squashsalat og kartoffelbåde

af Camilla Zarah Lawes 24. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 30: Ugens onsdagsopskrift er bøffer med squashsalat og kartoffelbåde. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 tykstegsbøffer
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

SQUASHSALAT

  • 1 squash
  • 40 g smuttede mandler
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

KARTOFFELBÅDE

  • 3 store bagekartofler
  • 3 kviste frisk timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

KRYDDERSMØR

  • 125 g blødt smør
  • 1 fed hvidløg
  • ½ bundt persille

1. Steg bøfferne i olie på en pande i 1 minut på hver side ved høj varme. Tag dem af varmen, og læg bøfferne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og lad dem hvile.

 

2. Squashsalat: Skyl squashen, og skær den i tynde skiver på langs med en tyndskræller. Hak mandlerne groft. Rens peberfrugten, og skær den i fine tern. Bland squash, mandler og peberfrugt. Dryp olie over, og krydr med salt og peber.

 

3. Kartoffelbåde: Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med timian, olie, salt og peber. Bag kartoflerne i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter. Sæt bøfferne ind i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 5 minutter.

 

4. Kryddersmør: Rør smør sammen med knust hvidløg og finthakket persille, og servér det til retten.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Oksespyd med spinatpasta og peberfrugtsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Grillet tun og salade niçoise - Få opskriften her

Torsdag: Lam med polenta og græsk salat - Få opskriften her

Fredag: Steaksandwich med oliventapenade - Få opskriften her