bøffer
Aftensmad

Bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce

24. august 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
De lagbagte kartofler bliver ekstra sprøde – perfekt til den syndigt gode svampesauce. Her får du opskriften på bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce

Bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter

Antal personer: 4

 

DET SKAL DU BRUGE

4 bøffer af oksemørbrad

salt og friskkværnet peber

smør til stegning

 

 

LAGBAGTE KARTOFLER

1 kg bagekartofler

3 spsk. olivenolie

salt og friskkværnet peber

1 håndfuld frisk timian

 

 

SVAMPESAUCE

1 lille løg

2 fed hvidløg

500 g blandede svampe

smør til stegning

2½ dl piskefløde

1 dl hønsebouillon

salt og friskkværnet peber

 

 

Opskrift - sådan laver du bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce 

 

1. LAGBAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 180°. Skrub eller skræl bagekartoflerne, og skær dem i tynde skiver ved hjælp af en foodprocessor eller et mandolinjern. Vend kartoffelskiverne med olie, salt, peber og timianblade i en stor skål. Anret skiverne i et ovnfast fad fra kanten og ind mod midten, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er flot gyldne.

 

2. SVAMPESAUCE: Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde, til svampene bliver gyldne. Tilsæt fløde og bouillon, og lad saucen småkoge, mens du steger bøfferne.

 

3. Drys godt med salt over bøfferne, og steg dem i smør 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegte du kan lide dem. Kværn peber over, og servér med lagbagte kartofler og svampesauce.

 

Tip: Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det ikke er iskoldt, når det rammer panden.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Squash-røsti med feta og grøn perlebygsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Lammekødboller og æg i tomatsauce – Få opskriften her

Onsdag: Stegt laks og kartoffelsalat med linser – Få opskriften her

Torsdag: Kikærte-kylling med squash og spinat – Få opskriften her