

Bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce
24. august 2017Bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce
Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
4 bøffer af oksemørbrad
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
LAGBAGTE KARTOFLER
1 kg bagekartofler
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld frisk timian
SVAMPESAUCE
1 lille løg
2 fed hvidløg
500 g blandede svampe
smør til stegning
2½ dl piskefløde
1 dl hønsebouillon
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce
1. LAGBAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 180°. Skrub eller skræl bagekartoflerne, og skær dem i tynde skiver ved hjælp af en foodprocessor eller et mandolinjern. Vend kartoffelskiverne med olie, salt, peber og timianblade i en stor skål. Anret skiverne i et ovnfast fad fra kanten og ind mod midten, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er flot gyldne.
2. SVAMPESAUCE: Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde, til svampene bliver gyldne. Tilsæt fløde og bouillon, og lad saucen småkoge, mens du steger bøfferne.
3. Drys godt med salt over bøfferne, og steg dem i smør 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegte du kan lide dem. Kværn peber over, og servér med lagbagte kartofler og svampesauce.
Tip: Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det ikke er iskoldt, når det rammer panden.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Squash-røsti med feta og grøn perlebygsalat – Få opskriften her
Tirsdag: Lammekødboller og æg i tomatsauce – Få opskriften her
Onsdag: Stegt laks og kartoffelsalat med linser – Få opskriften her
Torsdag: Kikærte-kylling med squash og spinat – Få opskriften her