Bøf stroganoff gør godt i mave og i sind på kolde dage, hvor sulten er stor. Her får du opskriften på bøf stroganoff med kartoffelmos
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min
DET SKAL DU BRUGE TIL BØF STROGANOFF
700 g skært oksekød i strimler
4 spsk. sød paprika
3 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
friskkværnet peber
150 g bacon i helt stykke
3 løg
250 g champignoner
smør til stegning
70 g koncentreret tomatpuré
3 dl piskefløde
3 dl oksefond
3 laurbærblade
KARTOFFELMOS
1 kg kartofler
25 g smør
½-1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
bredbladet persille
Bøf stroganoff med kartoffelmos
Dup kødstrimlerne tørre.
Bland paprika, mel, salt og peber i en skål, og vend kødstrimlerne heri.
Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en tør, tykbundet gryde. Læg den stegte bacon til side på en tallerken.
Pil løg, og skær dem i tynde både.
Rens champignoner, og skær dem i halve eller i grove skiver. Steg løg og champignoner i gryden, til det er gyldent – tilsæt evt. lidt ekstra smør, hvis alt baconfedtet steges væk. Læg løg og champignoner til side på en tallerken.
Brun kødet i smør i gryden.
Tilsæt tomatpuré, fløde, oksefond og laurbærblade.
Hæld bacon, løg og champignoner tilbage i gryden.
Læg låg på, og lad retten simre i 45 minutter, eller indtil kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og ½ dl mælk, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser.
Tilsæt evt. mere mælk, og mos, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Servering: Skyl og hak persille. Servér bøf stroganoff med kartoffelmos, og pynt med persille.