Bøf stroganoff med kartoffelmos
Aftensmad

Bøf stroganoff med kartoffelmos

af Emma Martiny 15. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Bøf stroganoff gør godt i mave og i sind på kolde dage, hvor sulten er stor. Her får du opskriften på bøf stroganoff med kartoffelmos
45 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE TIL BØF STROGANOFF

  • 700 g skært oksekød i strimler
  • 4 spsk. sød paprika
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g bacon i helt stykke
  • 3 løg
  • 250 g champignoner
  • smør til stegning
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl oksefond
  • 3 laurbærblade

KARTOFFELMOS

  • 1 kg kartofler
  • 25 g smør
  • ½-1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • bredbladet persille

Bøf stroganoff med kartoffelmos 

  1. Dup kødstrimlerne tørre.
  2. Bland paprika, mel, salt og peber i en skål, og vend kødstrimlerne heri.
  3. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en tør, tykbundet gryde. Læg den stegte bacon til side på en tallerken.
  4. Pil løg, og skær dem i tynde både.
  5. Rens champignoner, og skær dem i halve eller i grove skiver. Steg løg og champignoner i gryden, til det er gyldent – tilsæt evt. lidt ekstra smør, hvis alt baconfedtet steges væk. Læg løg og champignoner til side på en tallerken.
  6. Brun kødet i smør i gryden.
  7. Tilsæt tomatpuré, fløde, oksefond og laurbærblade.
  8. Hæld bacon, løg og champignoner tilbage i gryden.
  9. Læg låg på, og lad retten simre i 45 minutter, eller indtil kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
  10. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand.
  11. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og ½ dl mælk, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser.
  12. Tilsæt evt. mere mælk, og mos, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.
  13. Servering: Skyl og hak persille. Servér bøf stroganoff med kartoffelmos, og pynt med persille.

Læs også