bøf
Aftensmad

Bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler

af Camilla Zarah Lawes 30. juni 2016
Foto: Columbus Leth
En god bøf går man aldrig galt i byen med. Tag bøfferne ud af køleskabet i god tid, før de skal steges.Her får du opskriften på bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler

Bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler til 4 personer

Tid: 40 minutter   DET SKAL DU BRUGE 4 oksebøffer 4 spsk. rapsolie salt og friskkværnet peber 2 fed hvidløg 1 bundt persille   STEGTE GRØNTSAGER 1 broccoli 2 majskolber 1 tsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 3 spsk. balsamicoeddike   ESTRAGONDRESSING 200 g yoghurt naturel, gerne fra Thise 2 spsk. sød sennep 1 bundt estragon  eller 4 spsk. tørret estragon salt og friskkværnet peber   TILBEHØR 400 g små nye kartofler rapsolie salt evt. små træspyd   PRØV OGSÅ: Bøf med kryddersmør og ovnfritter  

Opskrift - sådan laver du bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler 

  1. ESTRAGONDRESSING: Hak estragonen, hvis du bruger frisk estragon. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække på køl.   2. TILBEHØR: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og fordel dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Sæt evt. kartoflerne på træspyd før servering.   3. Pensl bøfferne med olie, og steg dem på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Pil og skær hvidløg i tynde skiver på langs. Skyl og hak persillen. Drys bøfferne med hvidløg og persille kort før servering.   4. STEGTE GRØNTSAGER: Skyl broccolien, og del den i små buketter. Pil majskolberne fri for blade og tråde, og skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv. Steg broccolibuketterne i lidt olie på en pande, til de er let ristede. Krydr med salt og peber. Tilsæt majskerner, og rist, til de er flot gyldne. Dryp med balsamicoeddike, og servér straks sammen med bøffer, kartofler og estragondressing.   Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
madplan