

Bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler
30. juni 2016af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En god bøf går man aldrig galt i byen med. Tag bøfferne ud af køleskabet i god tid, før de skal steges.Her får du opskriften på bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler
Bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler til 4 personer
Tid: 40 minutter DET SKAL DU BRUGE 4 oksebøffer 4 spsk. rapsolie salt og friskkværnet peber 2 fed hvidløg 1 bundt persille STEGTE GRØNTSAGER 1 broccoli 2 majskolber 1 tsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 3 spsk. balsamicoeddike ESTRAGONDRESSING 200 g yoghurt naturel, gerne fra Thise 2 spsk. sød sennep 1 bundt estragon eller 4 spsk. tørret estragon salt og friskkværnet peber TILBEHØR 400 g små nye kartofler rapsolie salt evt. små træspyd PRØV OGSÅ: Bøf med kryddersmør og ovnfritterOpskrift - sådan laver du bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler
1. ESTRAGONDRESSING: Hak estragonen, hvis du bruger frisk estragon. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække på køl. 2. TILBEHØR: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og fordel dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Sæt evt. kartoflerne på træspyd før servering. 3. Pensl bøfferne med olie, og steg dem på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Pil og skær hvidløg i tynde skiver på langs. Skyl og hak persillen. Drys bøfferne med hvidløg og persille kort før servering. 4. STEGTE GRØNTSAGER: Skyl broccolien, og del den i små buketter. Pil majskolberne fri for blade og tråde, og skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv. Steg broccolibuketterne i lidt olie på en pande, til de er let ristede. Krydr med salt og peber. Tilsæt majskerner, og rist, til de er flot gyldne. Dryp med balsamicoeddike, og servér straks sammen med bøffer, kartofler og estragondressing. Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
