bøf
Aftensmad

Bøf med nye kartofler og rabarbersalat

af Emma Martiny 7. juni 2018
Foto: Winnie Methmann
Bagte rabarber og hasselnødder i en grøn salat giver en syrlig og forårsfrisk smag og passer perfekt til en god bøf. Her får du opskriften på bøf med nye kartofler og rabarbersalat
12 min 4 personer
Tid i alt 42 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 bøffer af oksemørbrad
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

TILBEHØR

  • 750 g nye kartofler

RABARBERSALAT

  • 4 stængler rabarber
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. honning
  • salt
  • 50 g hasselnødder
  • 1 hovedsalat

MORMORDRESSING

  • 1 dl piskefløde
  • saft af ½ citron
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • skovsyre

Opskrift - sådan laver du bøf med nye kartofler og rabarbersalat 

1. TILBEHØR: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre.

2. RABARBERSALAT: Tænd ovnen på 180°. Rens rabarberne, og skær stænglerne i skiver på skrå. Vend dem med olie og honning, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr let med salt, og bag dem i ovnen i 7 minutter, til de er møre. Lad dem køle af. Rist hasselnødderne i 5 minutter i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir, indtil skallerne løsner sig. Gnid nødderne mod hinanden i et rent viskestykke, så skallerne frigøres fra nødderne. Kassér skallerne, og hak nødderne meget groft. Skyl og pluk salaten, og afdryp den. Læg salaten i en salatskål, og top med bagte rabarber og hasselnødder.   3. MORMORDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og dryp dressingen over salaten lige før servering.   4. Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegt du ønsker dem.   5. SERVERING: Pynt salaten med skovsyre, og servér den som tilbehør til bøffer og kogte kartofler.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet rødspætte med sød kartoffelmos og hvidvinssauce – Få opskriften her

Tirsdag: Gyros-kyllingewraps – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med asparges og mozzarella – Få opskriften her

Torsdag: Cannelloni al forno med ristet squashsalat – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter