Aftensmad

Bøf med broccoli-avocado-salat, chilifritter og sesamsauce

29. december 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En god bøf er ægte fredagsmad. Gå efter formodnede avocadoer, hvis du handler på dagen. Her får du opskriften på bøf med broccoli-avocado-salat, chilifritter og sesamsauce

Bøf med broccoli-avocado-salat, chilifritter og sesamsauce 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4  
  DET SKAL DU BRUGE 4 oksebøffer, f.eks. ribeye salt og friskkværnet peber   BROCCOLI-AVOCADO-SALAT 1 broccoli 2 modne avocadoer 2 spsk. olivenolie 2 spsk. fiskesauce frisk timian friskkværnet peber   CHILIFRITTER 500 g kartofler 1 spsk. olivenolie 1 spsk. tørrede chiliflager salt   TILBEHØR sesamsauce, f.eks. Ketjap Sesam fra Go-Tan 1 citron   PRØV OGSÅ: Bøf med salviesmør og var rødbedesalat  

Opskrift - sådan laver du bøf med broccoli-avocado-salat, chilifritter og sesamsauce 

  1. CHILIFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde både. Fordel dem i et ovnfast fad, dryp med olie, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og sprøde. Krydr de bagte kartofler med chiliflager og salt.   2. BROCCOLI-AVOCADO-SALAT: Skyl broccoli, og skær den i aflange stænger. Kog broccolien i letsaltet vand i 2 minutter, og afkøl. Flæk avocadoerne, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en lille ske, så det bliver til halvkugler. Vend avocado sammen med broccoli, dryp med olie og fiskesauce, og krydr med timian og peber.   3. Steg bøfferne på højkant på en varm pande med fedtkanten nedad først, så den bliver sprød og gylden. Læg bøfferne ned, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og servér bøfferne med chilifritter, sesamsauce, broccolisalat og citron skåret i både.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grov kyllingeburger med squash og grøn pesto – Få opskriften her

Tirsdag: Ovndampet torsk og appelsinmarineret grønkål med hasselnødder – Få opskriften her

Onsdag: Indisk linsesuppe med krydret svinemørbrad og myntecreme – Få opskriften her

Torsdag: Lammefrikassé med kastanjer, gulerødder og rødløg – Få opskriften her