Bøf med broccoli-avocado-salat, chilifritter og sesamsauce
Tid: 30 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
4 oksebøffer, f.eks. ribeye
salt og friskkværnet peber
BROCCOLI-AVOCADO-SALAT
1 broccoli
2 modne avocadoer
2 spsk. olivenolie
2 spsk. fiskesauce
frisk timian
friskkværnet peber
CHILIFRITTER
500 g kartofler
1 spsk. olivenolie
1 spsk. tørrede chiliflager
salt
TILBEHØR
sesamsauce, f.eks. Ketjap Sesam fra Go-Tan
1 citron
PRØV OGSÅ: Bøf med salviesmør og var rødbedesalat
Opskrift - sådan laver du bøf med broccoli-avocado-salat, chilifritter og sesamsauce
1. CHILIFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde både. Fordel dem i et ovnfast fad, dryp med olie, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og sprøde. Krydr de bagte kartofler med chiliflager og salt.
2. BROCCOLI-AVOCADO-SALAT: Skyl broccoli, og skær den i aflange stænger. Kog broccolien i letsaltet vand i 2 minutter, og afkøl. Flæk avocadoerne, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en lille ske, så det bliver til halvkugler. Vend avocado sammen med broccoli, dryp med olie og fiskesauce, og krydr med timian og peber.
3. Steg bøfferne på højkant på en varm pande med fedtkanten nedad først, så den bliver sprød og gylden. Læg bøfferne ned, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og servér bøfferne med chilifritter, sesamsauce, broccolisalat og citron skåret i både.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grov kyllingeburger med squash og grøn pesto – Få opskriften her
Tirsdag: Ovndampet torsk og appelsinmarineret grønkål med hasselnødder – Få opskriften her
Onsdag: Indisk linsesuppe med krydret svinemørbrad og myntecreme – Få opskriften her
Torsdag: Lammefrikassé med kastanjer, gulerødder og rødløg – Få opskriften her
