Bøf med blomkålscouscous og kold bearnaisecreme til 4 personer
Tid: 30 minutter. Ovntid: 6 minutter
DET SKAL DU BRUGE
4 oksebøffer
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
BLOMKÅLSCOUSCOUS
50 g hasselnødder
1 blomkål
1 + 4 spsk. olivenolie
1 bundt purløg
½ bundt bredbladet persille
skal og saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
KOLD BEARNAISECREME
2 dl cremefraiche 9 %
1 spsk. honning
2 spsk. tørret estragon
4 spsk. sød sennep
salt og friskkværnet peber
Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en (grill)pande i 3-4 minutter på hver side. Hold bøfferne varme til senere.
PRØV OGSÅ: Sandwich med bøf og salat
Opskrift - sådan laver du bøf med blomkålscouscous og kold bearnaisecreme
1. BLOMKÅLSCOUSCOUS: Tænd ovnen på 200°. Fordel hasselnødder i en bradepande, og rist dem i ovnen i ca. 6 minutter, til de begynder at dufte. Afkøl nødderne, og gnid hinderne af dem. Hak nødderne groft. Skyl blomkål, og skær i grove stykker. Blend blomkålsstykkerne i en foodprocessor, til de ligner ris. Steg den findelte blomkål i 1 spsk. olie på en pande i 3-4 minutter. Tag panden af varmen, og tilsæt hakkede hasselnødder. Vend det hele rundt med 4 spsk. olivenolie. Hak purløg. Skyl og hak persille. Skyl og riv skallen af citronen. Vend hakkede krydderurter og citronskal i couscoussalaten. Pres citronsaft udover, og krydr med salt og peber.
2. KOLD BEARNAISECREME: Rør cremefraiche sammen med honning, estragon og sennep. Smag til med salt og peber, og servér til bøffer og blomkålscouscous.
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
Læs også
Aftensmad
Bøf bearnaise med stegte rodfrugter