Aftensmad

Bøf a la Lindstrøm med croutoner, rødder og myntedip

af Camilla Zarah Lawes 17. februar 2022
Foto: Columbus Leth
En klassisk hakkebøf forvandles til elegant gæstemad, hvis du supplerer med lækkert og anderledes tilbehør.
6 personer

INGREDIENSER

  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 spsk. olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

CROUTONER

  • ½ lyst brød
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

RØDDER

  • 5 persillerødder
  • 5 gulerødder
  • 2 store rødbeder
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber

MYNTEDIP

  • ½ bundt mynte
  • ½ l græsk yoghurt
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 3 kogte æg
  • 4 spsk. kapers

PYNT

  • friskrevet peberrod
  • bredbladet persille

1. Form 6 hakkebøffer af kødet, og brun dem i olie på en pande på begge sider. Læg bøfferne klar på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber.

 

2. Croutoner: Skær brødet i store stykker; vend dem med olie og salt, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

 

3. Rødder: Skræl alle rodfrugter, og skær i tynde skiver. Fordel dem i et ovnfad, dryp med olie, og krydr med timian, salt og peber. Bag dem i en 190° varm ovn i 25 minutter. Sæt bøfferne og croutonerne ind i ovnen, når der er 8-10 minutter tilbage af bagetiden.

 

4. Myntedip: Hak mynte fint, og rør det sammen med yoghurt. Smag til med salt og peber.

 

5. Tilbehør: Pil og halvér de kogte æg. Top de halve æg med kapers, og servér bøfferne med lune rødder, myntedip, croutoner og æg. Pynt med peberrod på hver bøf, og drys med hakket persille.

 

Til forret og dessert til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi

FORRET: Forårsrisotto med grønne asparges - Få opskriften her

DESSERT: Trifli med rabarber og nøddekrymmel - Få opskriften her