Aftensmad

Blomkålssuppe

af Louisa Lorang 13. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
Blomkålssuppe er perfekt til hverdagene. Se opskriften her

Blomkålssuppe til 2 personer:

1 lille løg, hakket2 fed hvidløg i skivertoppen af 1 fennikel½ blomkål i grove stykker1 kartoffel i mindre stykker (100 g)lidt olie til stegning8 dl grøntsagsbouillon, gerne Herbamaresalt og peber

Envidere:

2 spsk. koldpresset rapsolie1 tsk. flydende honning3 spsk. citronsaftsalt1 fennikel (uden toppen)1 æblelidt plukket dild

Tilbehør:

Groft brød

Sådan gør du

Sautér løg, hvidløg, fennikeltop, blomkål og kartoffel i lidt olie i en varm stor gryde. Det må ikke tage farve, men gerne stege i 5-10 minutter under omrøring. Hæld varm bouillon på; sæt låg på, og lad din blomkålssuppe simre i ca. 20 minutter, eller til alle grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender, og smag til med salt og peber.Rør olie, honning og citronsaft sammen, og smag til med salt. Skær fennikel og æble i super tynde skiver, gerne på mandolinjern, og vend dem med dressingen og lidt dild.Anret din blomkålssuppe i dybe tallerkener. Top med lidt af fennikelsalaten, og servér resten til, sammen med brød.