Aftensmad

Blomkåls-porre-suppe med ostebrød

af Louisa Lorang 29. august 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er blomkåls-porre-suppe med ostebrød. Få opskriften her

2 porrer i skiver3 fed hvidløg i skiverolie1 lille blomkål i mindre stykkerevt. 1 dl hvidvin1,2 l grøntsagsbouillonsaltENDVIDERE:1 fladbrød100 g revet ost, comté eller primadonnalidt olivenolie50 g ristede mandler½ bundt oregano,groftplukketTILBEHØR:evt. ekstra brød, groftSkær porrerne i skiver, og sautér dem i olie i en stor, varm gryde sammen med hvidløget. De skal ikke tage farve. Kom blomkålen ved, og lad det stege lidt, stadig uden at det tager farve. Hæld vinen på, og lad det koge op. Tilsæt bouillonen, og lad suppen snurre under låg i ca. 25 minutter. Tjek, om grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Spæd med kogende vand, hvis den er for tyk.Skær imens fladbrødet over, og top den ene halvdel med revet ost. Læg den anden over, og steg brødet på en tør, varm pande, til osten smelter. Skær ostebrødet i mindre stykker.Anret suppen i varme dybe tallerkener, og top med lidt hakkede, ristede mandler og oregano. Servér straks med ostebrød til.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER