Aftensmad

Blød polenta med grillet steak og gremolata

af Louisa Lorang 29. juni 2021
Ugens mandagsopskrift er blød polenta med grillet steak og gremolata. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 2 gode bøffer
  • olivenolie
  • salt og peber

Gremolata

  • 2 håndfulde plukket persille
  • 1 fed hvidløg
  • tynde strimler skal af
  • ½ økocitron

Polenta

  • 5 dl vand
  • 1 dl hvidvin
  • 1½ dl polenta (minut-polenta el. instant-polenta)
  • 1 spsk. smør
  • ½ dl revet parmesan
  • salt og peber

Tilbehør

  • salat

Opskrift - sådan laver du blød polenta med grillet steak og gremolata

  1. Steg bøfferne i en smule olivenolie, eller grill dem på en varm grillpande. De må gerne være rosa. Krydr med salt og peber.
  2. Hak persille og hvidløg, og vend det med citronskal.
  3. Kog vandet i en gryde sammen med vin. Tilsæt polenta, og pisk, til den tykner, 1-3 minutter. Tag det af varmen, og tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber.
  4. Servér straks, gerne med salat til.

 

TIP: Polenta og gremolata passer også fint til en hakkebøf!

Mangler du inspiration til aftensmaden? Så prøv denne pasta med svampe og parmesan eller all-in-one-kylling & fennikel