
Aftensmad
Blåmuslinger med gulerødder, persilleolie og ovnstegte kartofler
14. september 2015af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 37: Ugens tirsdagsopskrift er blåmuslinger med gulerødder, persilleolie og ovnstegte kartofler. Få opskriften her
Blåmuslinger med gulerødder, persilleolie og ovnstegte kartofler til 4 personer
Tid: 25 minutter. Ovntid: 30 minutter.Blåuslinger er havets fastfood. De er nemme at tilberede og smager fantastisk.
DET SKAL DU BRUGE 2 kg blåmuslinger 1 skalotteløg 400 g små gulerødder 1 spsk. smør til stegning 3½ dl hvidvin OVNSTEGTE KARTOFLER 400 g små kartofler 2 spsk. olivenolie 1 spsk. salt PERSILLEOLIE 1 bundt bredbladet persille 1 fed hvidløg 1 dl rapsolieOpskrift - sådan laver du blåmuslinger med gulerødder, persilleolie og ovnstegte kartofler
1. Ovnstegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og vend dem med olie og salt i en lille bradepande. Bag kartoflerne i ovnen i 30 minutter, eller til de er møre. 2. Persilleolie: Skyl og nip persillen. Pil hvidløget. Blend persille, hvidløg og olie i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt evt. mere olie – konsistensen skal være flydende. 3. Blåmuslinger: Skyl blåmuslingerne, og kassér dem, der er gået i stykker. Bank åbne muslinger let mod køkkenbordet (kassér dem, der ikke vil lukke sig). Pil og hak løg. Skræl gulerødder, og skær dem i halve på langs. Steg løget i smør i en stor gryde, til det bliver klart. Tilsæt muslinger og gulerødder. Hæld hvidvin på, og læg låg på gryden. Damp muslingerne i ca. 8 minutter. De er færdige, når de har åbnet sig (kassér dem, som ikke vil åbne sig). Anret blåmuslinger og gulerødder i skåle, og dryp persilleolie over. Servér med de ovnstegte kartofler.Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat - Få opskriften her
Onsdag: Spaghetti med butternutsquash-sauce og bacon - Få opskriften her
Torsdag: Krydret rispilaf med kylling og fennikel - Få opskriften her
Fredag: Pizza med knoldselleri, kapers og parmaskinke - Få opskriften her
