Aftensmad

BBQ-marinerede spareribs med kålsalat

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er gode herreretter til dig og manden i dit liv. Her får du opskriften på BBQ-marinerede spareribs med kålsalat
4 personer

INGREDIENSER

  • 3 l vand
  • 5 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 1 spsk. salt
  • 2½ kg revelsben

BBQ-SAUCE

  • 5 spsk. ketchup
  • 2 spsk. hvid balsamico-eddike
  • 1 spsk. stødt paprika
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 5 spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber

KÅLSALAT

  • ¼ blomkål
  • ¼ spidskål
  • 4 gulerødder
  • 4 dl græsk yoghurt
  • 3 spsk. ketchup
  • lidt salt, sukker og friskkværnet peber

Din mand vil føle sig forkælet, når du disker op med denne ret. Servér evt. hjemmelavede pomfritter til.

1. Bring en stor gryde med vand, laurbærblade, peberkorn og salt i kog. Læg revelsbenene i det kogende vand, og lad dem koge i 45-55 minutter. Tag gryden af varmen, og lad kødet trække i vandet i 15 minutter. Tag derefter revelsbenene op af kogelagen, og dup dem tørre. Rids fedtsiden med en skarp kniv.

 

2. BBQ-sauce: Rør ketchup, eddike, krydderier, engelsk sauce, farin, salt og peber sammen. Vend kødet i BBQ-saucen, og lad det marinere på køl i 1 time eller gerne natten over.

 

3. Tænd ovnen på 200°. Læg spareribs på en bageplade med bagepapir, og steg det i ovnen i 15 minutter.

 

4. Kålsalat: Snit blomkål og spidskål helt fint. Riv gulerødderne groft, og vend dem med kålen. Rør yoghurt og ketchup sammen med lidt salt, sukker og peber, og vend dressingen med grøntsagerne. Servér kålsalaten til kødet, evt. sammen med groft rugbrød.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat - Få opskriften her

Oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør - Få opskriften her

Chili con carne med ris og yoghurtcreme - Få opskriften her

Wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt - Få opskriften her