Bagte søde kartoffelskiver med mexifyld
Aftensmad

Bagte søde kartoffelskiver med mexifyld

af Camilla Biesbjerg Markussen 13. februar 2020
foto: Columbus Leth
En nem vegetarisk ret med masser af fylde og smag, så man helt glemmer, at den ikke indeholder kød. Her får du opskriften på bagte søde kartoffelskiver med mexifyld.
4 personer

BAGTE SØDE KARTOFLER:

  • 4 store søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie til pensling
  • 75 g revet cheddar
  • Salt og peber

MEXIFYLD:

  • 150 g sorte bønner (fra dåse)
  • 140 g majs (fra dåse)
  • 1 avocado
  • 1 rødløg

TIL SERVERING:

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 frisk rød chili
  • 1 limefrugt
  • 150 g tortillachips

Opskrift - sådan laver du bagte søde kartoffelskiver med mexifyld

  Bagte søde kartoffelskiver: Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og skær dem i halve på langs. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre – bagetiden afhænger af størrelsen på kartoflerne. Tjek med en lille skarp kniv, om de er gennembagte. Drys cheddarost på de bagte kartoffelskiver, og krydr med salt og peber. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i ca. 5 minutter, til osten er smeltet  og let gylden.   Mexifyld: Dræn sorte bønner og majs fra dåserne, og skyl dem i en sigte. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Pil rødløget, og hak det fint.   Servering: Top de bagte kartoffelskiver med sorte bønner, majs, avocado og rødløg, og servér med cremefraiche, tynde skiver rød chili, limebåde og tortillachips.   Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

Mandag: Barbecue-laks med ris og mangosalsaTirsdag: Tomatsuppe med kylling, squash og små makaronierOnsdag: Mexicanske oksekødstærter med chili og creme fraicheTorsdag: Koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola

Andre lækre opskrifter