Aftensmad

Bagte figner de luxe

af Louisa Lorang 17. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ja, her er der nok nogle, der vil panikke ved tanken om ikke at skulle spise risalamande juleaften. Men giv lige disse figner en chance. De er top-skønne og ret så julede!

50 g mandelflager18 friske figner1 dl sukker2 spsk. smør1 dl calvados eller cognacflødeskum

Rist mandelflagerne på en tør, varm pande i 1-2 minutter.Skær et kryds i fignerne. Smelt sukker og smør på en varm pande. Kom figner ved og calvados eller cognac. Sæt ild til panden, hvis du vil flambere, ellers lad være (husk at slukke for emhætten). Flambering er bestemt ikke et must! Lad fignerne lune i karamelsaucen i 4-5 minutter. Anret fignerne sammen med lagen, drys med mandler, og servér straks med blødt flødeskum til.

SUPERTIP: Er du til den hurtige risalamande-løsning, kan du købe færdig risengrød, vende flødeskum i, mandelsplitter, vaniljesukker og en hel mandel. Vupti - så er det bare at lune kirsebærsaucen! Jeg snupper mig nu alligevel en figen!

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost