

Bagte auberginer a la lasagne
DET SKAL DU BRUGE
- 2 mellemstore auberginer
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
KØDSAUCE
- 450 g hakket lam, kalv eller svin
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. mild paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater (gerne med oregano og basilikum)
- 150-200 g helbladet spinat (fra frost, optøet)
- 200 g frisk mozzarella (eller 125 g revet mozzarella)
TILBEHØR
- grøn salat eller løse ris
Mildt krydret kødsauce mellem tynde aubergineskiver. Det minder om lasagne, men auberginen gør retten til et grønnere alternativ end den klassiske version.
1. Skær auberginerne i 1½ cm tykke skiver på langs (så de ligner skosåler), og læg dem på bageplader med papir. Pensl med olie, og drys med salt og peber. Sæt dem under medium grill eller ved 210 grader i ovnen i ca. 15 minutter. Vend dem undervejs. De må ikke blive brune, bare bløde. Afkøl.
2. Kødsauce: Pil og hak hvidløg. Svits kød og hvidløg i olie i en tykbundet gryde eller dyb pande. Rør, til det er helt smuldret, og væden er fordampet. Krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt tomater fra dåse og spinat, og lad det hele småkoge uden låg i 20 minutter. Smag saucen godt til.
3. Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande. Læg halvdelen af auberginerne i bunden, og læg et tykt lag kødsauce ovenpå. Dæk med skiver af mozzarella, og slut af med et lag aubergine.
4. Bag retten i ovnen ved 210 grader i ca. 30 minutter.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Lynpizza med svampe - Få opskriften her
Fiskeruller med grøntsagsspåner - Få opskriften her