vegetarburger
Aftensmad

Bagt vegetarburger med guacamole

af Marie Melchior 9. juni 2016
Foto: Line Falck
Skift det lyse brød ud med portobellosvampe bagt sprøde og saftige i ovnen. Få opskriften på bagt vegetarburger med guacamole her

Bagt vegetarburger med guacamole til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL VEGETARBURGER 8 portobellosvampe 1 spsk. olivenolie 2 friske rødbeder (200 g i renset vægt) 100 g feta ½ bundt persille ½ bundt purløg 50 g hasselnødder 1 æg salt og friskkværnet peber   GUACAMOLE 2 modne avocadoer 1 tomat ½ frisk rød chili ½ bundt persille 1 nip salt saft af 1 limefrugt   PYNT ½ bundt purløg   LÆS OGSÅ: Et godt alternativ til vegetarburger kan være denne lækre portobello-burger med hotte peberfrugter. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du bagt vegetarburger med guacamole her

  1. GUACAMOLE: Halvér avocadoerne, fjern stenen, og tag avocadokødet ud med en ske. Mos det med en gaffel i en skål. Skyl tomaten, og skær den i kvarter. Fjern kernerne, og skær tomaten i fine tern. Rens chilien, og skær den i fine tern. Skyl og hak persillen helt fint. Rør tomat, chili, persille og salt sammen med avocado. Smag til med limesaft.   2. Tænd ovnen på 200°. Fjern stokken på hver portobellosvamp; skyl svampene let, og tør dem med et rent viskestykke. Pensl svampene med olivenolie. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Riv feta groft, og bland feta med rødbede. Skyl og nip persillen, og hak den. Hak purløg. Hak hasselnødder. Rør persille, purløg og nødder sammen med rødbedeblandingen. Tilsæt æg, og rør godt. Krydr med salt og peber. Fordel rødbedefarsen på 4 svampe, og læg de sidste 4 svampe ovenpå som burgerboller. Bag burgerne i ovnen i ca. 15 minutter, til rødbedefarsen er gylden og sprød i overfladen. Pynt med purløg, og servér guacamole til.   Få mere madinspiration i Faktas tilbudsavis
fakta
madplan