Aftensmad

Bagt urtemos med hasselnødder og persille

af Susanne Palmqvist 16. oktober 2012
Foto: Anders Schønnemann
Skøn tilbehør, der passer perfekt til mad i gryder

(6 personer)ca. 700 g skrællede kartofler i terninger1 skrællet selleri eller pastinak, ca. 400-500 g2-3 spsk. olivenoliesalt og peber3 spsk. friskhakkede krydderurter, f.eks. koriander, persille eller merian2 poser hasselnøddeflagerKog kartofler og selleri møre i vand UDEN salt. Hæld vandet fra, men gem det. Mos grøntsagerne med gaffel eller piskeris (ikke elpisker), og rør olie i til en tilpas grov konsistens. Erstat evt. lidt af olien med kogevand. Vend krydderurter og evt. lidt af nødderne i, og smag til med salt og peber. Fordel mosen i smurte ovnfaste forme eller minigryder (fra f.eks. Le Creuset). Drys med nødder, og dryp med lidt olie. Bag dem gyldne og gennemvarme midt i en 190° varm ovnPrøv også: Fyldte kyllingelår med timian og tomat>>