Bagt laks med yoghurtcreme og hvedekernesalat til 4 personer
Tid: 25 minutter. Ovntid: 20 minutter
DET SKAL DU BRUGE
600 g laks, gerne i ét stykke
3 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
4 stilke frisk timian
salt og friskkværnet peber
HVEDEKERNESALAT
200 g hvedekerner
1 broccoli
150 g tørrede abrikoser
DRESSING
1 dl rapsolie
½ dl æblecidereddike
1 spsk. honning
salt og friskkværnet peber
PYNT
evt. lidt frisk timian
PRØV OGSÅ: Indbagt laks med flødeost
Opskrift - sådan laver du bagt laks med yoghurtcreme og hvedekernesalat
1. Fjern eventuelle ben fra laksen, og læg den med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør yoghurt med knust hvidløg, timian, salt og peber. Fordel yoghurtblandingen på laksen, og bag den i en 170° varm ovn i ca. 20 minutter.
2. HVEDEKERNESALAT: Skyl og kog hvedekerner efter anvisningen på pakken. Skyl kernerne i koldt vand, og dryp dem af. Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Hæld vandet fra, og bland broccoli med hvedekernerne. Skær abrikoserne i strimler, og vend dem i.
3. DRESSING: Rør en dressing af olie, eddike, honning, salt og peber, og vend dressingen i hvedekernesalaten. Servér til laksen. Pynt evt. med lidt frisk timian.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Garam marsala-kylling med bagt butternutsquash - få opskriften her
Onsdag: Koteletter i tomatsauce med sprøde bønner og ris - få opskriften her
Torsdag: Minestrone med kylling, pak-choi og pesto - få opskriften her
Fredag: Spareribs med øl, rodfrugtmos og sprøde kål - få opskriften her