laks
Aftensmad

Bagt laks med yoghurtcreme og hvedekernesalat

20. oktober 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Laksen bages med den krydrede yoghurtcreme, som gør kødet mørt og saftigt. Her får du opskriften på bagt laks med yoghurtcreme og hvedekernesalat

Bagt laks med yoghurtcreme og hvedekernesalat til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 20 minutter   DET SKAL DU BRUGE 600 g laks, gerne i ét stykke 3 dl græsk yoghurt 1 fed hvidløg 4 stilke frisk timian salt og friskkværnet peber   HVEDEKERNESALAT 200 g hvedekerner 1 broccoli 150 g tørrede abrikoser   DRESSING 1 dl rapsolie ½ dl æblecidereddike 1 spsk. honning salt og friskkværnet peber   PYNT evt. lidt frisk timian   PRØV OGSÅ: Indbagt laks med flødeost  

Opskrift - sådan laver du bagt laks med yoghurtcreme og hvedekernesalat 

  1. Fjern eventuelle ben fra laksen, og læg den med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør yoghurt med knust hvidløg, timian, salt og peber. Fordel yoghurtblandingen på laksen, og bag den i en 170° varm ovn i ca. 20 minutter.   2. HVEDEKERNESALAT: Skyl og kog hvedekerner efter anvisningen på pakken. Skyl kernerne i koldt vand, og dryp dem af. Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Hæld vandet fra, og bland broccoli med hvedekernerne. Skær abrikoserne i strimler, og vend dem i.   3. DRESSING: Rør en dressing af olie, eddike, honning, salt og peber, og vend dressingen i hvedekernesalaten. Servér til laksen. Pynt evt. med lidt frisk timian.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Garam marsala-kylling med bagt butternutsquash - få opskriften her

Onsdag: Koteletter i tomatsauce med sprøde bønner og ris - få opskriften her

Torsdag: Minestrone med kylling, pak-choi og pesto - få opskriften her

Fredag: Spareribs med øl, rodfrugtmos og sprøde kål - få opskriften her