Aftensmad

Bagt kylling med hvidløg og artiskokmos

af Susanne Palmqvist 30. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Sarte farver kendetegner denne ret med kylling og blid mos med syrlig smag af artiskokker. Selv om der er brugt meget hvidløg, er smagen ikke stærk, da hvidløg bliver ret milde af at blive bagt.

(2 personer)1 helt hvidløglidt olie1 spsk. hakket persillesalt og kværnet peber2 kyllingebryster uden skindmere oliesalt og peberMOS:ca. 300 g kartofler til mos1 ds. artiskokhjerter, 400 gevt. ½ dl fløde el. lidt smørmere hakket persilleca. 200 g friske el. frosne grønne bønnerHalvér hvidløget på det tykkeste sted, og gnid skærefladen med olie. Bag det i ovnen i ca. ½ time. Tag kødet ud af skallerne på den ene halvdel, og mós dem godt. Bland mosen med den hakkede persille og lidt salt og peber. Dup kyllingen tør, og smør blandingen på (du kan evt. bruge hele hvidløget, hvis du synes). Læg stykkerne på en plade med bagepapir, og dryp med lidt olie, salt og peber. Steg dem i ca. 15-20 minutter i en 190° varm ovn, evt. med grill de sidste 2-3 minutter.Lav imens mosen: Skræl og kog kartoflerne helt møre uden salt. Hæld væden fra artiskokkerne, og blend dem. Mós kartoflerne groft med en gaffel/ske, og rør artiskokmosen i sammen med lidt fløde eller smør. Smag til med salt, peber og hakket persille. Nip bønnerne (hvis de er friske), steg dem let på panden, og krydr godt. Anret kyllingen på mosen med grøntsagerne omkring. Servér resten af de bagte hvidløgsfed til.Prøv også: Biryani med lam og spinat