Aftensmad

Avocado med stenbiderrogn og kartoffelrøsti

af Mai Knauer 9. marts 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge får du fem nemme opskrifter der alle kan laves på en halv time. Her får du opskriften på avocado med stenbiderrogn og kartoffelrøsti

Avocado med stenbiderrogn og kartoffelrøsti til 4 personer

De små kartoffelpandekager kan også tilberedes i ovnen.

INGREDIENSER 200 g stenbiderrogn evt. salt 2 avocadoer 1 lille bundt dild   DRESSING 1 dl cremefraiche 38 % 1 spsk. citronsaft 1 knsp. cayennepeber salt 1 spsk. tomatketchup   KARTOFFELRØSTI 4-5 bagekartofler 1 fed hvidløg 2 kviste timian salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie til stegning  

Opskrift - sådan laver du avocado med stenbiderrogn og kartoffelrøsti

  1. Kartoffelrøsti: Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres væden af dem, og læg dem i en skål. Tilsæt hakket hvidløg, friskhakket timian, salt og peber. Varm en pande op med olie. Form 4 røstier, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side.   2. Smag på stenbiderrognen, og tilsæt evt. salt. Skær avocadoerne over, og fjern stenen. Læg en halv avocado på hver tallerken, og fyld den med stenbiderrogn.   3. Dressing: Rør alle ingredienserne sammen, og fordel dressingen oven på stenbiderrognen. Pynt med dild, og servér med kartoffelrøsti.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ribeye-bøffer og quinoasalat med grønkål, gedeost og pære – Få opskriften her

Tunbøffer med mangosalat og nye kartofler – Få opskriften her

Frisk pasta med ærtepuré og mynte – Få opskriften her

Spinatsalat med æg, bacon og rugbrødschips – Få opskriften her