lasagne
Aftensmad

Aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella

8. juni 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
De fyldte auberginer er ikke kun dekorative, de er også ufatteligt smagfulde og udgør et saftigt og mættende fredagsmåltid. Her får du opskriften på aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella

Aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella 

Tid: 25 minutter. Simretid: Mindst 30 minutter, gerne 2 timer. Ovntid: 40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 2 løg 4 fed hvidløg 3 stilke bladselleri  olie til stegning 500 g hakket oksekød 1 spsk. tørret oregano ½ spsk. tørret timian salt og friskkværnet peber 1 dåse hakkede tomater 140 g tomatpuré  1 dl rødvin (eller 3 spsk. rødvinseddike) 2 kugler frisk mozzarella (ca. 250 g) 2 store auberginer  50 g rucola  groft brød  
  PRØV OGSÅ: Lasagne med spinat, ricotta og svin i tomatsauce  

Opskrift - sådan laver du aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella 

  1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit i tynde skiver. Svits løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter og gerne op til et par timer, inden du smager til med salt og peber.   2. Tænd ovnen på 175°. Skær mozzarella i tynde skiver. Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs fra top til bund, men undlad at skære igennem toppen og stilken. Læg auberginerne i et ovnfast fad, og fordel kødsauce og mozzarella mellem skiverne. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, indtil auberginerne er helt møre. Servér med skyllet rucola og groft brød.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sort bønnesuppe med paprika og nachos – Få opskriften her

Tirsdag: Grøn salat med varmrøget laks og dilddressing – Få opskriften her

Onsdag: Socca-pizza med ærte-feta-creme – Få opskriften her

Torsdag: Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip – Få opskriften her