Fyld din tærte med sommerlige råvarer, og nyd, at de smager ekstra godt på denne årstid. Her får du opskriften på aspargestærte med små tomater og hjertesalat
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
TÆRTEDEJ
125 g hvedemel
75 g groft mel, f.eks. grahamsmel, speltmel eller rugmel
1 tsk. salt
75 g smør
2 spsk. koldt vand
en firkantet tærteform, 22 x 22 cm
ASPARGESFYLD
250 g grønne asparges
200 g små tomater på stilk
3 æg
2½ dl piskefløde
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. tørret estragon
salt og peber
HJERTESALAT MED FETA
2 hjertesalater
1 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie
salt og peber
20 g usaltede pistacienøddekerner
100 g feta
Opskrift - Sådan laver du aspargestærte med små tomater og hjertesalat
TÆRTEDEJ: Bland hvedemel, groft mel og salt i en skål. Skær smør i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene. Saml dejen hurtigt med koldt vand uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Skær overskydende dej væk fra kanten med en kniv. Stil tærtebunden i fryseren i 1 time.
ASPARGESFYLD: Skyl asparges, og knæk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene til, så de passer til størrelsen på tærteformen. Skyl tomater. Pisk æg, fløde og dijonsennep sammen, og krydr med estragon, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel asparges og tomater på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til æggemassen er fast.
HJERTESALAT MED FETA: Skyl og pluk hjertesalat. Rør citronsaft, sennep, honning og olie sammen, og krydr med salt og peber. Anret hjertesalat på en tallerken, og dryp dressingen over. Hak pistacienødder, smuldr feta, og drys begge dele over salaten.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.