Aftensmad

Aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven

af Marie Melchior 22. juni 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 25: Ugens torsdagsopskrift er aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle tærtedej
  • 1 bundt asparges
  • 6 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. soltørrede tomater i olie
  • 100 g bresaola (lufttørret okseinderlår)
  • 100 g revet ost

KARTOFFELSALAT

  • 500 g små kartofler
  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½ bundt løvstikke
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 4 spsk. sorte oliven

Opskrift -sådan laver du aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven

 

1. Tænd ovnen på 200°. Beklæd en tærteform med bagepapir, og læg tærtedejen i formen. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Pisk æg sammen med fløde, oregano, salt og peber. Hæld æggeblandingen i tærteformen. Fordel asparges og soltørrede tomater i æggeblandingen. Riv bresaola i strimler, og fordel det på tærten. Drys med revet ost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.

 

2. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter. Skær kartoflerne i både. Skyl og hak persille og løvstikke. Hæld olie og eddike over kartoflerne, og vend krydderurter og oliven i. Servér kartoffelsalaten til den lune tærte.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marineret kylling med spidskålssalat og krydrede mandler – Få opskriften her

Tirsdag: Hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler – Få opskriften her

Onsdag: Stegt havtaskefilet og pasta med squash – Få opskriften her

Fredag: Kalveculotte med bønnesalat og bulgur med pesto – Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her