

Aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven
DET SKAL DU BRUGE
- 1 rulle tærtedej
- 1 bundt asparges
- 6 æg
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. soltørrede tomater i olie
- 100 g bresaola (lufttørret okseinderlår)
- 100 g revet ost
KARTOFFELSALAT
- 500 g små kartofler
- ½ bundt bredbladet persille
- ½ bundt løvstikke
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvid balsamicoeddike
- 4 spsk. sorte oliven
Opskrift -sådan laver du aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven
1. Tænd ovnen på 200°. Beklæd en tærteform med bagepapir, og læg tærtedejen i formen. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Pisk æg sammen med fløde, oregano, salt og peber. Hæld æggeblandingen i tærteformen. Fordel asparges og soltørrede tomater i æggeblandingen. Riv bresaola i strimler, og fordel det på tærten. Drys med revet ost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.
2. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter. Skær kartoflerne i både. Skyl og hak persille og løvstikke. Hæld olie og eddike over kartoflerne, og vend krydderurter og oliven i. Servér kartoffelsalaten til den lune tærte.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Marineret kylling med spidskålssalat og krydrede mandler – Få opskriften her
Tirsdag: Hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler – Få opskriften her
Onsdag: Stegt havtaskefilet og pasta med squash – Få opskriften her
Fredag: Kalveculotte med bønnesalat og bulgur med pesto – Få opskriften her