Aftensmad

Aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven

af Marie Melchior 22. juni 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 25: Ugens torsdagsopskrift er aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle tærtedej
  • 1 bundt asparges
  • 6 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. soltørrede tomater i olie
  • 100 g bresaola (lufttørret okseinderlår)
  • 100 g revet ost

KARTOFFELSALAT

  • 500 g små kartofler
  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½ bundt løvstikke
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 4 spsk. sorte oliven

Opskrift -sådan laver du aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven

 

1. Tænd ovnen på 200°. Beklæd en tærteform med bagepapir, og læg tærtedejen i formen. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Pisk æg sammen med fløde, oregano, salt og peber. Hæld æggeblandingen i tærteformen. Fordel asparges og soltørrede tomater i æggeblandingen. Riv bresaola i strimler, og fordel det på tærten. Drys med revet ost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.

 

2. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter. Skær kartoflerne i både. Skyl og hak persille og løvstikke. Hæld olie og eddike over kartoflerne, og vend krydderurter og oliven i. Servér kartoffelsalaten til den lune tærte.

Er du vild med nemme madtærter, så prøv også den bedste opskrift på kartoffeltærte med butterdej!

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marineret kylling med spidskålssalat og krydrede mandler – Få opskriften her

Tirsdag: Hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler – Få opskriften her

Onsdag: Stegt havtaskefilet og pasta med squash – Få opskriften her

Fredag: Kalveculotte med bønnesalat og bulgur med pesto – Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her