Aftensmad

Asiatiske frikadeller med nudler og thai-salat

28. oktober 2008
af Lone Kjær
TID: ca. 40 min.Disse små ­asiatiske frika­deller ­hører til mine store favoritter.150 g rejer400 g hakket svinekød 8-10% fedt1 rød chili1 stængel

TID: ca. 40 min.

Disse små ­asiatiske frika­deller ­hører til mine store favoritter.

150 g rejer
400 g hakket svinekød 8-10% fedt
1 rød chili
1 stængel citrongræs
1 fed presset hvidløg
2 spsk fishsauce
Salt og peber
1 spsk rapsolie til stegning

Thai-salat:
1 agurk
2 spsk salt
1 lille blomkål
2 gulerødder

Lage:
1 dl risvins-eddike
2 spsk sukker
½ dl kogende vand
1 rød chili
2 tsk frisk revet ingefær
2 fed hvidløg
250 g nudler
1 potte thai-basilikum

1. Skær agurken til thai-salaten i tynde skiver. Drys med salt, og lad det trække i ca. 20 min. Imens tilberedes frikadellerne.

2. Hak rejerne, og rør dem sammen med svinekødet.

3. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Hak citrongræsset fint.

4. Kom chili, citrongræs, hvidløg og fishsauce i farsen og smag til med salt og peber.

5. Form farsen til små frikadeller, og steg dem gyldne i olien på en slip let-pande.

6. Del blomkålen i små buketter, og skær gulerødderne i skiver. Kog blomkålen og gulerødderne i ca. 3 min., afdryp og afkøl.

7. Vrid agurkerne fri for salt og væde. Kom agurker, blomkål og gulerødder i en skål.

8. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.

9. Rør eddike med sukker og kogende vand, til sukkeret er opløst. Tilsæt chili, ingefær og presset hvidløg. Hæld lagen over salaten.

10. Kog nudlerne som angivet på emballagen, afdryp og vend dem med thai-salat og lage, frikadeller og thai-basilikum.

Energi pr. person: 530 kcal.
Fordelt på: protein 28%, kulhydrat 47%, fedt 25%

Læs også