Aftensmad

Asiatiske frikadeller med nudler og thai-salat

af Lone Kjær 28. oktober 2008
TID: ca. 40 min.Disse små ­asiatiske frika­deller ­hører til mine store favoritter.150 g rejer400 g hakket svinekød 8-10% fedt1 rød chili1 stængel

TID: ca. 40 min.Disse små ­asiatiske frika­deller ­hører til mine store favoritter.150 g rejer400 g hakket svinekød 8-10% fedt1 rød chili1 stængel citrongræs1 fed presset hvidløg2 spsk fishsauceSalt og peber1 spsk rapsolie til stegningThai-salat:1 agurk2 spsk salt1 lille blomkål2 gulerødderLage:1 dl risvins-eddike2 spsk sukker½ dl kogende vand1 rød chili2 tsk frisk revet ingefær2 fed hvidløg250 g nudler1 potte thai-basilikum1. Skær agurken til thai-salaten i tynde skiver. Drys med salt, og lad det trække i ca. 20 min. Imens tilberedes frikadellerne.2. Hak rejerne, og rør dem sammen med svinekødet.3. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Hak citrongræsset fint.4. Kom chili, citrongræs, hvidløg og fishsauce i farsen og smag til med salt og peber.5. Form farsen til små frikadeller, og steg dem gyldne i olien på en slip let-pande.6. Del blomkålen i små buketter, og skær gulerødderne i skiver. Kog blomkålen og gulerødderne i ca. 3 min., afdryp og afkøl.7. Vrid agurkerne fri for salt og væde. Kom agurker, blomkål og gulerødder i en skål.8. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.9. Rør eddike med sukker og kogende vand, til sukkeret er opløst. Tilsæt chili, ingefær og presset hvidløg. Hæld lagen over salaten.10. Kog nudlerne som angivet på emballagen, afdryp og vend dem med thai-salat og lage, frikadeller og thai-basilikum.Energi pr. person: 530 kcal.Fordelt på: protein 28%, kulhydrat 47%, fedt 25%