Aftensmad

Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat

af Marie Melchior 17. februar 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat
4 personer

FISKEFRIKADELLER

  • 500 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 50 g rejer
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 3 spsk. friskhakket 
  • koriander
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 1 dl vindruekerneolie til stegning

AGURKESALAT

  • 1 agurk
  • 1 dl lys eddike
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 1 rødløg
  • 1 bundt frisk koriander

TILBEHØR

  • 500 g fuldkornsnudler

Opgradér dine fiskefrikadeller med ingefær og sambal oelek, og oplev, hvordan de får en helt ny og spændende smag.

1. Agurkesalat: Skyl agurken, og halvér den på langs. Skrab kernerne ud, og skær herefter agurken i skiver på tværs. Læg agurkeskiverne i en skål, og hæld eddike og vand over. Drys med salt og sukker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Læg dem i skålen. Lad agurkesalaten trække i ½ time på køkkenbordet. Vend agurkesalaten sammen med frisk koriander lige før servering.

 

2. Fiskefrikadeller: Blend torsk og salt i en foodprocessor. Tilsæt æg, og blend kortvarigt, til du får en jævn fars. Hak rejerne, og rør dem i farsen med en ske sammen med ingefær, koriander og sambal oelek. Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olie op på en slip let-pande i 3-4 minutter på hver side.

 

3. Tilbehør: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og servér dem som tilbehør til fiskefrikadeller og agurkesalat.

 

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Kødboller i sellerisauce – Få opskriften her

Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter – Få opskriften her

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her