mangosalat
Aftensmad

Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer

15. juni 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne salat er både frisk, eksotisk og mættende på samme tid. Her får du opskriften på asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer

Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer 

Tid: 30 minutter. Marinering: 2-24 timer. Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 g tigerrejer, optøede  
  MARINADE 1 stor spsk. sambal oelek  5 spsk. olivenolie 4 spsk. fiskesauce 3 fed hvidløg saft af ½ limefrugt   SALAT 75 g babyspinat 150 g frosne edamamebønner 1 mangofrugt  2 avocadoer 1 bundt radiser 1 bundt mynte ¾ dl peanuts   PEANUTDRESSING 1 fed hvidløg saft af 1 limefrugt 2 store spsk. peanutbutter 1 spsk. fiskesauce 1 spsk. sesamolie (eller olivenolie) 2-4 spsk. vand   PRØV OGSÅ: Lynstegt kylling med grøntsager og mangosalat  

Opskrift - sådan laver du asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer 

  1. MARINADE: Rengør rejerne, og lad halen blive på. Bland alle ingredienserne til marinaden, og lad rejerne marinere i mindst 2 timer på køl – gerne natten over.   2. PEANUTDRESSING: Pil og pres hvidløg. Rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce og sesamolie. Tilsæt vand, indtil du opnår en flydende konsistens.   3. SALAT: Skyl og tør spinat, og fordel den på et fad. Hæld kogende vand over edamamebønner i en sigte, og fordel dem over salaten. Skær mango og avocadoer i skiver. Snit radiserne i tynde skiver. Hak mynte. Fordel det hele over salaten, dryp dressing over, og top med peanuts.   4. Varm en wok op uden fedtstof. Steg rejerne ved høj varme i nogle minutter, indtil de skifter farve og er gennemstegte. Fordel dem over salaten, og servér straks.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falafel-pizza med hummus og syltede rødløg – Få opskriften her

Tirsdag: Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med grøntsager og bresaola – Få opskriften her

Fredag: Nem pulled pork-burger med coleslaw – Få opskriften her