andesauce
Aftensmad

Opskrift på andesauce

9. august 2022Opdateret 12. april
af Inge Skovdal/skovdal.dk
Der er masser af smag i den lækre sauce, der er lavet på stegesky og andefond og tilsat en smule fløde. Her får du opskriften på den perfekte andesauce.
8 personer

Ingredienser til andesauce:

  • indmad og hals fra anden
  • 25 g smør til stegning
  • 1 l andefond
  • ½ løg
  • 4 kviste timian
  • ca. ¼ l stegesky fra anden
  • 2½ dl piskefløde
  • evt. lidt madeira
  • lidt majsstivelse, f.eks. Maizena
  • evt. madkulør
  • evt. ribsgelé

Sådan laver du andesauce:

  1. Steg indmad og hals i smør i en gryde, og hæld fond ved.
  2. Pil løget, og skær det i skiver. Lad løg og timian simre med i gryden i ca. 30 minutter.
  3. Si herefter blandingen, og hæld den tilbage i gryden. Bring den i kog, og skum fedtet af.
  4. Hæld den i en skål, og stil den i køleskabet eller i fryseren.
  5. Tag fedtet fra, når det er stivnet.
  6. Varm resten af blandingen op i en gryde sammen med stegeskyen fra anden.
  7. Bring det i kog, og smag til med piskefløde og evt. lidt madeira.
  8. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand, og tilsæt evt. madkulør og ribsgelé lige inden serveringen.

Se flere opskrifter på hjemmelavet sauce her.

Læs også