andelasagne
Aftensmad

Andelasagne med pecorino

25. november 2015
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En rigtig luksuslasagne på basis af en hel andesteg. Servér den med salat og brød til. Få opskriften på andelasagne med pecorino her

Andelasagne med pecorino til 4 personer

  Tid: 30 minutter. Simretid: ca. 2 timer. Ovntid: 40 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL ANDELASAGNE ca. 400 g friske eller 250 g tørrede lasagneplader 300 g friskrevet pecorino   ANDERAGOUT 1 hel and, 2-3 kg 2 løg 4 fed hvidløg 2½ dl hvidvin 2 stængler bladselleri 6 store timiankviste 6 store rosmarinkviste 4-5 laurbærblade 4-5 tørrede allehåndebær 2 dåser hakkede tomater 5 dl kalvefond 1 dåse tomatpuré   PRØV OGSÅ: Andelasagne er en ægte luksus-lasagne. Men mindre kan også gøre det. Prøv f.eks. lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du andelasagne med pecorino

  1. Anderagout: Skær anden i 4-6 stykker, og steg dem med skindsiden nedad på en hed pande, til de er godt brune på begge sider. Læg andestykkerne i en stor gryde, og hæld fedtet fra panden. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.   2. Steg løgene på panden i lidt af andefedtet ved lav varme, til de bliver gyldne. Det tager mindst 10 minutter. Tilsæt hvidløg, og steg det med et par minutter. Hæld hvidvinen på panden, og rør rundt, så det hele bliver blandet grundigt. Hæld løg og hvidvin over andestykkerne i gryden, og tilsæt snittet bladselleri, timian, rosmarin, laurbærblade og allehånde. Hæld hakkede tomater og fond over. Lad det koge op, og skru så ned, så det lige netop simrer. Lad det simre i 1-1½ time.   3. Tag andekødet op af saucen, og fjern skindet og evt. fedtrester på kødet. Pil kødet af benene, og læg det tilbage i saucen. Tilsæt tomatpuré, og kog ragouten videre i 30-45 minutter. Justér evt. konsistensen med vand eller fond.   4. Tænd ovnen på 180°. Fordel et tyndt lag anderagout i bunden af et smurt ovnfad, og læg lasagneplader ovenpå. Fordel et nyt lag anderagout oven på lasagnepladerne samt et lag friskrevet pecorino. Fortsæt, til du har brugt al anderagouten. Afslut med et lag anderagout med pecorino ovenpå. Dæk fadet med alufolie, og bag andelasagne i ovnen i 30 minutter.   5. Fjern alufolien, skru ovnen op på 225°, og bag andelasagne i 10 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Lad lasagnen hvile i ca. 10 minutter før servering.   PRØV OGSÅ: Nudler med lynstegt and og grøntsager