Andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler til 4 personer
Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL ANDELÅR4 andelår2 cm frisk ingefær2 usprøjtede appelsiner1 ovnfast fadlidt olie til fadet
SPRØD RØDKÅLSSALAT½ rødkålappelsinsaft2 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber50 g valnødder
KARAMELLISEREDE ÆBLER1 rødt æble20 g smør til stegning2 spsk. sukker
TIL SERVERING½ bundt frisk koriandergodt brød
Andelår smager skønt og et godt alternativ kunne være sprøde kyllingelår og kartoffelsalat. Få opskriften her Opskrift - sådan laver du andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler
1. Tænd ovnen på 180°. Læg ande-lårene i et smurt ovnfad. Skræl og riv ingefær. Skær appelsiner i kvarter, pres saften i en skål, og gem saften til dressingen. Krydr kødet med ingefær, salt og peber. Fordel de kvarte appelsiner i fadet. Steg andelårene i ovnen i ca. 25 minutter. 2. Sprød rødkålssalat: Snit rødkål helt fint. Rør appelsinsaft sammen med olie, krydr med salt og peber, og vend det med rødkålen. Drys med valnødder. 3. Karamelliserede æbler: Skyl æblet, og skær det i tynde både. Steg det i smør og sukker på en pande. Fordel æblebåde og stegelage over rødkålssalaten. 4. Servering: Pynt rødkålssalaten med korianderblade. Servér som tilbehør til ande-lårene, og spis brød til.
TIP: Rødkål skal snittes papirtyndt, når den skal bruges rå i en salat.
Få indkøbslisten til hele ugen her