andelår
Aftensmad

Andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler

10. december 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Andestegen kan få lov at vente til juleaften. Steg i stedet nogle store, lækre andelår, og servér dem med en frisk salat til. Her får du opskriften på andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler

Andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL ANDELÅR4 andelår2 cm frisk ingefær2 usprøjtede appelsiner1 ovnfast fadlidt olie til fadet SPRØD RØDKÅLSSALAT½ rødkålappelsinsaft2 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber50 g valnødder KARAMELLISEREDE ÆBLER1 rødt æble20 g smør til stegning2 spsk. sukker TIL SERVERING½ bundt frisk koriandergodt brød Andelår smager skønt og et godt alternativ kunne være sprøde kyllingelår og kartoffelsalat. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler

1. Tænd ovnen på 180°. Læg ande-lårene i et smurt ovnfad. Skræl og riv ingefær. Skær appelsiner i kvarter, pres saften i en skål, og gem saften til dressingen. Krydr kødet med ingefær, salt og peber. Fordel de kvarte appelsiner i fadet. Steg andelårene i ovnen i ca. 25 minutter. 2. Sprød rødkålssalat: Snit rødkål helt fint. Rør appelsinsaft sammen med olie, krydr med salt og peber, og vend det med rødkålen. Drys med valnødder. 3. Karamelliserede æbler: Skyl æblet, og skær det i tynde både. Steg det i smør og sukker på en pande. Fordel æblebåde og stegelage over rødkålssalaten. 4. Servering: Pynt rødkålssalaten med korianderblade. Servér som tilbehør til ande-lårene, og spis brød til. TIP: Rødkål skal snittes papirtyndt, når den skal bruges rå i en salat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også