andelår
Aftensmad

Andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler

10. december 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Andestegen kan få lov at vente til juleaften. Steg i stedet nogle store, lækre andelår, og servér dem med en frisk salat til. Her får du opskriften på andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler

Andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL ANDELÅR 4 andelår 2 cm frisk ingefær 2 usprøjtede appelsiner 1 ovnfast fad lidt olie til fadet   SPRØD RØDKÅLSSALAT ½ rødkål appelsinsaft 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 50 g valnødder   KARAMELLISEREDE ÆBLER 1 rødt æble 20 g smør til stegning 2 spsk. sukker   TIL SERVERING ½ bundt frisk koriander godt brød   Andelår smager skønt og et godt alternativ kunne være sprøde kyllingelår og kartoffelsalat. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler 

  1. Tænd ovnen på 180°. Læg ande-lårene i et smurt ovnfad. Skræl og riv ingefær. Skær appelsiner i kvarter, pres saften i en skål, og gem saften til dressingen. Krydr kødet med ingefær, salt og peber. Fordel de kvarte appelsiner i fadet. Steg andelårene i ovnen i ca. 25 minutter.   2. Sprød rødkålssalat: Snit rødkål helt fint. Rør appelsinsaft sammen med olie, krydr med salt og peber, og vend det med rødkålen. Drys med valnødder.   3. Karamelliserede æbler: Skyl æblet, og skær det i tynde både. Steg det i smør og sukker på en pande. Fordel æblebåde og stegelage over rødkålssalaten.   4. Servering: Pynt rødkålssalaten med korianderblade. Servér som tilbehør til ande-lårene, og spis brød til.   TIP: Rødkål skal snittes papirtyndt, når den skal bruges rå i en salat.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Chilikylling med ricottacreme, pasta og julesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lasagne med squash og aubergine - Få opskriften her

Onsdag: Sandart med stegt rødkålssalat på ristet brød - Få opskriften her

Torsdag: Glaseret skinke og løgtærte - Få opskriften her