andelår
Aftensmad

Andelår med ristet rosenkålssalat

14. december 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Dårlige minder om rosenkål forsvinder, så snart du smager denne salat med ristet rosenkål, hasselnødder, appelsinskal og parmesan. Her får du opskriften på andelår med ristet rosenkålssalat

Andelår med ristet rosenkålssalat 

Tid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 2 andelår salt og friskkværnet peber smør til stegning  
  ROSENKÅLSSALAT 50 g hasselnødder 500 g rosenkål 1 spsk. smør til stegning skal af 1 usprøjtet appelsin salt og friskkværnet peber 30 g parmesan  
  TIL SERVERING godt brød   PRØV OGSÅ: Andelår og sprød rødkålssalat med karamelliserede æbler  

Opskrift - sådan laver du andelår med ristet rosenkålssalat 

1. ROSENKÅLSSALAT: Rist hasselnødder på en tør pande, og hak dem groft. Skyl rosenkål, skær bunden væk, og skær rosenkålen i kvarter. Rist dem i smør på panden, til de er flot gyldne. Riv appelsinskal over, og krydr med salt og peber. Anret rosenkålsalaten på et fad, og riv parmesan over. Drys med de hakkede hasselnødder.   2. Rids skindet på andelårene let med en skarp kniv, og krydr godt med salt og peber. Steg først andelårene på skindsiden i lidt smør på en pande, til skindet er sprødt og gyldent. Vend dem, og steg dem på den anden side i ca. 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad andelårene hvile i 10 minutter.   3. SERVERING: Servér ande­lårene med rosenkålssalat og brød til.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta - Få opskriften her

Onsdag: Marokkansk grøntsagsgryde - Få opskriften her

Torsdag: Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw - Få opskriften her

Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her