Andebryster med lynsyltede tranebær
Aftensmad

Andebryster med lynsyltede tranebær

17. december 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Beregn ½ andebryst pr. person, hvis du også serverer steg – ellers beregn 1 helt. Normalt beregner jeg ikke så meget kød pr. person, men til jul spiser vi jo gerne mere af det hele - det gælder især andebryster

Opskrift på andebryster med tranebær

TRANEBÆR:200 g tranebærevt. 5 kumquat i skiver1 dl sukker1 dl tranebærjuice

AND:3-6 andebrystersalt

Kom tranebær, evt. kumquat, sukker og juice i en kasserolle, og lad det koge op. Lad det simre i 10-15 minutter, tag det af varmen, og lad det køle af.Dup andebrysterne tørre med et stykke køkkenrulle; rids skindet med en skarp kniv, og læg dem med skindsiden nedad på en kold pande. Skru op for varmen, og lad brysterne stege i 10-12 minutter på skindsiden ved middel varme. Vend dem, og steg dem i yderligere 10 minutter på den anden side. Krydr andebrysterne med salt. Tag dem af varmen, og lad dem trække i 10 minutter, inden du skærer dem.Servér skiver af andebryster med tranebær.

TIP: Kumquat er de små citrusfrugter, der ligner miniappelsiner. De er super bitre i rå tilstand, men skønne, når de er syltede. Kan du ikke skaffe dem, kan de simpelt hen undlades

PRØV OGSÅ: Andebryst med gin-brombær-sauce

Få lækre opskrifter på julens bedste julefrokost