andebryst
Aftensmad

Andebryst og mellemøstlig speltsalat

af Emma Martiny 23. november 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Sprødt andebryst serveret med en lækker salat med et mellemøstligt tvist med dukkah. Her får du opskriften på andebryst og mellemøstlig speltsalat

Andebryst og mellemøstlig speltsalat 

Tid: 30 minutter. Hviletid: 10 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 2 andebrystfileter salt og friskkværnet peber smør til stegning  
  SPELTSALAT 3 dl parboiled-spelt 3 appelsiner 1 rødløg 10 tørrede dadler uden sten 4 stilke frisk grønkål ½ portion dukkah (se mandagens opskrift)  
  DRESSING 3 spsk. olivenolie 2 spsk. æblecidereddike 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Soyamarineret andebryst med quinoasalat  

Opskrift - sådan laver du andebryst og mellemøstlig speltsalat 

  1. SPELTSALAT: Kog speltkerner efter anvisningen på pakken. Lad dem køle lidt af. Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i skiver. Pil rødløget, og hak det fint. Skær dadler i skiver, og bland med appelsin og løg i en skål. Skyl grønkålen; pluk bladene fra stilkene, og snit dem fint. Læg dem til side.   2. DRESSING: Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i et glas med låg. Massér dressingen ind i grønkålen, så bladene bliver bløde. Bland grønkål, appelsiner, rødløg og dadler med de kogte speltkerner. Drys med dukkah.   3. Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg kødet på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkansk pizza – Få opskriften her

Onsdag: Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble – Få opskriften her

Torsdag: Fish’n’chips med rodfrugtfritter – Få opskriften her

Fredag: Oksegryde med rodfrugter og rødvin – Få opskriften her