Aftensmad

Ærtesuppe med rejespyd og mynte

af Mai Knauer 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er skoldhede supper lavet af friske råvarer. Her får du opskriften på ærtesuppe med rejespyd og mynte
4 personer

ÆRTESUPPE

  • 6 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 skiver bacon
  • 500 g fine ærter fra frost
  • olivenolie til stegning
  • 1 dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

REJESPYD

  • 500 g sorte tigerrejer (fra frost, optøede)
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • tynde grillspyd

PYNT

  • 1 bundt frisk mynte

Bacon giver en god smag i ærtesuppen, men kan sagtens udelades, hvis du ønsker ren grøntsagssuppe.

1. Ærtesuppe: Pil forårsløg og hvidløg fint. Skær bacon i strimler, og steg dem let sammen med forårsløg og hvidløg i olie i en gryde. Vend ærterne i, og lad dem stege med i et par minutter. Hæld hvidvin ved, og lad den dampe af. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre under låg i 10-15 minutter.

 

2. Rejespyd: Tænd ovnen på 200°. Pil evt. skallen af rejerne. Sæt rejerne på grillspyddene, og pensl dem med en blanding af olivenolie og hakket hvidløg. Grill dem i ovnen i ca. 5 minutter. Dryp lidt citronsaft over dem lige inden servering.

 

3. Blend den færdige ærtesuppe, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med salt og peber. Rør fløde i suppen, og varm den op. Servér ærtesuppensuppen med lidt plukket mynte på toppen og de grillede rejespyd som tilbehør.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Guldsuppe med græsk yoghurt og koriander - Få opskriften her

Thai-kokos-kyllinge-suppe - Få opskriften her

Rødbedesuppe med citronmelisse og bacon - Få opskriften her

Græskarsuppe med pancetta og salvie - Få opskriften her