Den milde ærtesuppe kan spises, som den er, så er der vegetarer om bordet, kan de blot udelade rejerne. Her får du opskriften på ærtesuppe med rejer og karse.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 porre
250 g kartofler
1 spsk. smør til stegning
400 g ærter fra frost
1 l grøntsagsbouillon
1 bundt basilikum
1 dl piskefløde
1 limefrugt
Salt og peber
Til servering
200 g rejer i lage
1 bakke karse
1 brød eller flute
Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med rejer og karse
Rens porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skræl kartofler, og skær dem i små tern. Opvarm en gryde med smør, og steg porre og kartofler ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt ærter og bouillon, og bring det hele i kog. Lad suppen småkoge i 8-10 minutter. Pluk basilikumbladene, og rør dem i suppen sammen med fløde. Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med limesaft, salt og peber.
Servering: Anret suppen i skåle, og servér med rejer, klippet karse og godt brød eller flute til.
Få indkøbslisten til hele ugen her