

Ærtesuppe med rejer og karse
DET SKAL DU BRUGE
- 1 porre
- 250 g kartofler
- 1 spsk. smør til stegning
- 400 g ærter fra frost
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 bundt basilikum
- 1 dl piskefløde
- 1 limefrugt
- Salt og peber
Til servering
- 200 g rejer i lage
- 1 bakke karse
- 1 brød eller flute
Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med rejer og karse
Rens porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skræl kartofler, og skær dem i små tern. Opvarm en gryde med smør, og steg porre og kartofler ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt ærter og bouillon, og bring det hele i kog. Lad suppen småkoge i 8-10 minutter. Pluk basilikumbladene, og rør dem i suppen sammen med fløde. Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med limesaft, salt og peber.
Servering: Anret suppen i skåle, og servér med rejer, klippet karse og godt brød eller flute til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Ugens andre opskrifter
Tirsdag: Kyllingefajita med peberfrugt, rødløg og grov avocadomos
Onsdag: Blomkålsgratin og spidskålssalat med æbler og brombær
Torsdag: Hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler