Ærtesuppe med rejer og karse
Aftensmad

Ærtesuppe med rejer og karse

af Camilla Biesbjerg Markussen 30. januar 2020
Foto: Columbus Leth
Den milde ærtesuppe kan spises, som den er, så er der vegetarer om bordet, kan de blot udelade rejerne. Her får du opskriften på ærtesuppe med rejer og karse.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 porre
  • 250 g kartofler
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 400 g ærter fra frost
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 bundt basilikum
  • 1 dl piskefløde
  • 1 limefrugt
  • Salt og peber

Til servering

  • 200 g rejer i lage
  • 1 bakke karse
  • 1 brød eller flute
 

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med rejer og karse

Rens porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skræl kartofler, og skær dem i små tern. Opvarm en gryde med smør, og steg porre og kartofler ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt ærter og bouillon, og bring det hele i kog. Lad suppen småkoge i 8-10 minutter. Pluk basilikumbladene, og rør dem i suppen sammen med fløde. Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med limesaft, salt og peber. Servering: Anret suppen i skåle, og servér med rejer, klippet karse og godt brød eller flute til.   Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

Tirsdag: Kyllingefajita med peberfrugt, rødløg og grov avocadomos

Onsdag: Blomkålsgratin og spidskålssalat med æbler og brombær

Torsdag: Hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler

Fredag: Hvid pizza med kartofler og bacon

Andre lækre opskrifter