Ærtesuppe
Aftensmad

Ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo

af Camilla Biesbjerg Markussen 7. april 2020
Foto: Line Falck
Gør ærtesuppen ekstra lækker ved at servere den med sprødstegt chorizo. Få opskriften på ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo.
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 200 g aspargesbroccoli
  • 500 g ærter fra frost
  • 1,2 l grøntsagsbouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde 8 %
  • ½ usprøjtet citron
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 150 g tørret chorizo
  • 1 potte brøndkarse
  • 1 brød
 

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med aspargesbroccoli, citron og ristet chorizo

Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg det i olie i en gryde i 2 minutter. Skyl aspargesbroccolien, skær den i grove stykker, og læg dem i gryden sammen med ærter. Tilsæt bouillon, og bring suppen i kog. Lad suppen småkoge i 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Blend suppen jævn, og glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløden, og varm suppen op. Tilsæt citronsaft og citronskal, og smag suppen til med salt og peber.  
  Skær chorizo i små stykker, og steg dem gyldne og sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Anret suppen i 4 dybe tallerkener eller portionsskåle, og top med ristet chorizo og klippet brøndkarse. Servér med brød til.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER Mandag: Quinoasalat med kylling og grøntsager Tirsdag: Pizza med bacon, chili og aspargesbroccoli Onsdag: Laks i fad med porre, kapers og små kartofler Torsdag: Ovnbagt capresesalat med agurk og svinemørbrad