Aftensmad

Ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti

af Marie Melchior 11. maj 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 19: Ugens tirsdagsopskrift er ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti. Få opskriften her

Ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti til 4 personer (35 min)

Bresaola er saltet og tørret oksefilet – her giver det modspil til de milde asparges. 

DET SKAL DU BRUGE

ÆRTE-ASPARGES-SUPPE 1 løg ²⁄₃ bundt grønne asparges, ca. 10 stk. 800 g ærter, evt. fra frost 1 l grøntsagsbouillon 1 bundt frisk mynte salt og friskkværnet peber   BRESAOLARULLER ¹⁄₃ bundt grønne aparges, ca. 4 stk. 8 skiver bresaola 1 potte ærtespirer   RØSTI 1 bagekartoffel 2 gulerødder 1 tsk. salt 1 æg friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti

  1. Røsti: Skræl kartoffel og gulerødder, og riv dem groft. Krydr med salt. Lad det hvile i 15 minutter. Læg grøntsagerne i et rent viskestykke, og vrid væden fra. Pisk ægget sammen i en stor skål, og rør det sammen med grøntsagerne. Form små røsti af blandingen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.   2. Ærte-asparges-suppe: Pil og hak løget. Bræk enderne af aspargesene. Skær aspargesene i mindre stykker. Kog løg, ærter og asparges møre i grøntsagsbouillon i en gryde i 6-8 minutter. Tilsæt friskhakket mynte, og blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.   3. Bresaolaruller: Bræk enderne af aspargesene. Damp dem let i en gryde med kogende vand, og skær dem i halve. Rul bresaola omkring de dampede asparges og ærtespirer. Servering: Hæld suppen i skåle, og servér med bresaolaruller og røsti.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med broccoli, æg og spinat - Få opskriften her

Onsdag: Lyssej med citron og radise-fennikel-salat - Få opskriften her

Torsdag: Kikærtepandekager med kylling og blomkål - Få opskriften her

Fredag: Mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner - Få opskriften her