
Aftensmad
Ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti
11. maj 2015af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 19: Ugens tirsdagsopskrift er ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti. Få opskriften her
Ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti til 4 personer (35 min)
Bresaola er saltet og tørret oksefilet – her giver det modspil til de milde asparges.
DET SKAL DU BRUGE
ÆRTE-ASPARGES-SUPPE1 løg²⁄₃ bundt grønne asparges, ca. 10 stk.800 g ærter, evt. fra frost1 l grøntsagsbouillon1 bundt frisk myntesalt og friskkværnet peber BRESAOLARULLER¹⁄₃ bundt grønne aparges, ca. 4 stk.8 skiver bresaola1 potte ærtespirer RØSTI1 bagekartoffel2 gulerødder1 tsk. salt1 ægfriskkværnet peberOpskrift - sådan laver du ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti
1. Røsti: Skræl kartoffel og gulerødder, og riv dem groft. Krydr med salt. Lad det hvile i 15 minutter. Læg grøntsagerne i et rent viskestykke, og vrid væden fra. Pisk ægget sammen i en stor skål, og rør det sammen med grøntsagerne. Form små røsti af blandingen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. 2. Ærte-asparges-suppe: Pil og hak løget. Bræk enderne af aspargesene. Skær aspargesene i mindre stykker. Kog løg, ærter og asparges møre i grøntsagsbouillon i en gryde i 6-8 minutter. Tilsæt friskhakket mynte, og blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber. 3. Bresaolaruller: Bræk enderne af aspargesene. Damp dem let i en gryde med kogende vand, og skær dem i halve. Rul bresaola omkring de dampede asparges og ærtespirer.Servering: Hæld suppen i skåle, og servér med bresaolaruller og røsti.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spaghetti med broccoli, æg og spinat - Få opskriften her
Onsdag: Lyssej med citron og radise-fennikel-salat - Få opskriften her
Torsdag: Kikærtepandekager med kylling og blomkål - Få opskriften her
Fredag: Mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner - Få opskriften her
