Æbleflæsk med citrontimian
Aftensmad

Æbleflæsk med citrontimian

af Camilla Zarah Lawes 28. juni 2021
Foto: Columbus Leth
Elsker du æbleflæsk? Så er denne nemme opskrift på æbleflæsk med citrontimian lige noget for dig. Få den her.
1 t og 0 min 2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 kg stegeflæsk i skiver
  • 3 skalotteløg i tynde både
  • 1 spsk. sukker
  • 2 madæbler i både
  • 2 stilke citrontimian, plukket i buketter
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • citrontimian til pynt

Opskrift - sådan laver du æbleflæsk med citrontimian 

  1. Varm en stor pande op, og fordel flæsket på den. Steg skiverne flot gyldne og sprøde på begge sider.
  2. Hæld fedtet fra flæsket over i en lille gryde. Varm fedtet, og sautér løgbådene klare heri, drys med sukker.
  3. Tilsæt æbler, og lad dem blive møre og let bløde.
  4. Tag det fra varmen, vend citrontimian i, krydr godt med salt og peber.
  5. Fordel æblekompotten over flæsket, pynt med lidt frisk citrontimian, og servér straks.

Er du på udkig efter mere inspiration til julemaden? Så læs om michelinkokkens fem bedste tips til andestegen her.

Andre lækre opskrifter