5 madbloggeres bedste opskrifter
Aftensmad

5 madbloggere: Vores bedste sommeropskrifter

27. maj 2019
af Michelle Løvstrup Thejls
Foto: Maria Charlotte Larsen, Thomas Alcayaga, Tóra Effersøe Mortensen, Frederikke Wærens og Sarah Coghill
Vejret bliver varmere, dagene længere, humøret lysere – og så er det, som om, maden bare smager lidt bedre, når solen skinner, og man kan spise på terrassen. Den danske sommer er fantastisk med alt hvad den indebærer, og med de mange fantastiske råvarer, der er i sæson, er mulighederne i køkkenet ikke få. Her får du madbloggernes bud på lækre friske retter til de lyse aftener.

SOMMEREN SMAGER AF...

https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-charlotte.jpg
Maria Charlotte, 26 år, har en PBA i ernæring og sundhed og er madskribent- og -stylist. Bor på Østerbro med sin kæreste Olivier. MariaLottes.dk GRØN RISOTTO MED SPINAT Jeg er stor tilhænger af comfort food, hvor der ikke kræves meget tilberedning. Risotto er for mig et godt bud – en ret fuld af smag, hvor sæsonens råvarer kan tilsættes, og en ret, der kan serveres året rundt, også for gæsterne en lørdag aften. Her får I en opskrift på min lækre spinatrisotto fra min nye e-bog ”Mit Paris”.
https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-charlotte-spinatrisotto.jpg
Tid: 30 minutter. Antal personer: 2 DU SKAL BRUGE 25 g spinat 50 g bredbladet persille 1 citron olivenolie 1 lille rødløg 250 g risottoris ½ dl hvidvin 8 dl hønsefond eller vand 30 g friskrevet parmesan salt og peber SÅDAN GØR DU Skyl spinat og persille, og kør det med 1 spsk. citronsaft og 1 spsk. olie i en blender, til konsistensen er glat. Pil og hak løget, og steg det i olie i en gryde ved middel varme, til det er klart. Tilsæt ris, og steg dem i 1 minut. Hæld vin på, og rør, til vinen er fordampet. Tilsæt hønsefond, ca. 1 dl ad gangen, til risene har absorberet fonden. Når risene ikke længere er hvide i midten, men gennemsigtige, er de ved at være klar. Tilsæt parmesan og spinat- persille-puréen, og rør i ½-1 minut. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

SOMMEREN SMAGER AF...

https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-thomas.jpg
Thomas Alcayaga, 36 år, arbejder selvstændigt med mad og fotografi, har udgivet en kogebog om madspild, og blogger på MadetMere.dk. gift med Karen, far til to børn. – Meget af mit arbejde udspringer af bloggen, men jeg holder den helst som et lille frirum, hvor jeg kan lave alt det mad, jeg har lyst til – helt uden dogmer. SMØRREBRØD MED FJORDREJER OG ASPARGES Det er svært at få nok af både fjordrejer og asparges, derfor har jeg kreeret dette lækre stykke smørrebrød, som er perfekt til enhver sommerdag.
https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-thomas-fjordrejer.jpg
Tid: 30 minutter. Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 500 g fjordrejer med skal salt 1 bundt dild 1 dl olie 2 spsk. mayonnaise 16 grønne asparges 1 spsk. fuldkornsdurummel (eller hvedemel) salt og peber olie til dybstegning 4 tynde skiver rugbrød smør til stegning friske krydderurter, f.eks. citronverbena, karse, brøndkarse og dild SÅDAN GØR DU Kog næsten alle fjordrejerne (gem 50-75 g) i saltet vand i en gryde i 3 minutter. Hæld vandet fra, og læg rejerne i isvand. Pil rejerne (gem skallerne til bouillon). Skyl dild, og kør dild og olie i en blender til en fin, ensartet masse. Sigt dildblandingen igennem et klæde eller en fin sigte. Rør 1 spsk. af den grove ”dildpulp” i klædet sammen med mayonnaise. Skyl asparges, bræk den nederste, træede ende af (gem til bouillon), og kog aspargesene i en gryde med saltet vand i 2 minutter. Hæld vandet fra, og læg aspargesene i isvand. Vend de resterende, ukogte rejer med durummel, salt og peber. Varm olien op til 160° i en gryde. Dybsteg rejerne, til de er helt sprøde og gyldne. Læg dem på fedtsugende papir. Steg rugbrødet sprødt i smør. Flæk asparges, og anret dem på rugbrødsskiverne. Top med dildmayonnaise, pillede rejer, crispy rejer og krydderurter.

SOMMEREN SMAGER AF...

https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-thora.jpg
Tóra Effersøe Mortensen arbejder som chefredaktør på det færøske blad Kvinna og har i over otte år delt sin kagekærlighed på bloggen CuteCarbs.com Bor sammen med sin kæreste og to sønner på Færøerne efter 15 år i Danmark. MARENGSKRANS MED OSTECREME OG FRISKE BÆR Denne fine sommerlige marengskrans er lidt anderledes med sin lækre ostecreme på toppen. Det kræver friske bær på toppen, så der kommer et syrligt tvist, men så har du også en utrolig smagfuld og flot sommerdessert.
https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-thora-marengskrans.jpg
Tid: 30 minutter. Bagetid: 1 time. Antal personer: 6-8 DET SKAL DU BRUGE 2 æggehvider 75 g sukker 40 g brun farin 30 g Rice Krispies OSTECREME: 1½ dl piskefløde 1½ dl flødeost naturel 4 spsk. cremefraiche 38 % 3 spsk. flormelis 1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang PYNT: 200 g friske bær, f.eks. jordbær, blåbær, hindbær 50 g Dumle-karameller og Maltesers evt. 1 drys spiselige guldflager SÅDAN GØR DU Tænd ovnen på 150° varmluft. Pisk æggehvider, sukker og farin til en sej masse. Rør Rice Krispies i massen, og fordel marengsmassen i fin kranseform på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengskransen i ovnen i 1 time. Lad den stå og tørre i ovnen på eftervarme. OSTECREME: Pisk alle ingredienserne sammen, så du får en cremet masse. Top marengskransen med ostecremen. Pynt med friske bær, halverede Dumle-karameller og Maltesers. Afslut evt. med et lille drys guldflager. Servér straks. LÆS OGSÅ: 5 skønne danske sommerretter SOMMEREN SMAGER AF...
https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-frederikke.jpg
Frederikke Wærens, 23 år, influencer, kåret som Årets Instagrammer i kategorien ”Mad” i 2016, bor i Greve sammen med sin familie. Deler sine opskrifter på bloggen FrederikkeWaerens.dk og på sin Instagramprofil. FORFRISKENDE HUGO-COCKTAIL Denne cocktail er en af mine absolutte favoritter – frisk, sød og virkelig lækker! Vi serverede den for mine gæster, da jeg blev student, og alle var vilde med den. Jeg laver den med hjemmelavet hyldeblomstsaft, men man kan sagtens bruge en færdigkøbt.
https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-frederikke-drink.jpg
Tid: 15 minutter. Antal: 3 glas DET SKAL DU BRUGE 3 usprøjtede limeskiver 3 usprøjtede citronskiver frisk citronmelisse 1 håndfuld isterninger 1 dl hyldeblomstsaft 2 dl mousserende vin eller champagne 2 dl danskvand SÅDAN GØR DU Fordel limeskiver, citronskiver, citronmelisse og isterninger i 3 cocktailglas. Bland hyldeblomstsaft, mousserende vin og danskvand, og hæld det i glassene. Servér straks.
SOMMEREN SMAGER AF...
https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-nadia.jpg
Nadia Mathiasen, uddannet journalist, lever i dag af at skrive om mad og udvikle opskrifter både på bloggen FoodFanatic.dk og til forskellige medier og virksomheder. PIZZA MED FLERE SLAGS OST OG BAGTE TOMATER Pizza Margherita møder Quattro Formaggi, og sød musik opstår. Denne pizza er i mine øjne en mere dekadent udgave af en altid skøn og simpel italiensk klassiker. Du kan sagtens variere ostene efter, hvad du har ved hånden. De langtidsbagte tomater er desuden skønne i sommerens salater.
https://dk-femina-backend.imgix.net/bloggermad-nadia-pizza.jpg
Tid: 20 minutter. Bagetid: 12 minutter. Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 20 g gær 3 dl lunkent vand 2 spsk. olivenolie 1 tsk. groft salt 400 g italiensk pizzamel (type 00) 300 g frisk mozzarella 300 g fontina, taleggio eller provolone 150 g gorgonzola 150 g friskrevet parmesan BAGTE TOMATER: 1 kg cherry- eller blommetomater 1 dl olivenolie salt og peber TIL SERVERING: rucola friske krydderurter, f.eks. oregano eller basilikum peber SÅDAN GØR DU Tænd ovnen på 150°. Skyl tomaterne, og halvér dem på langs. Vend tomaterne med olivenolie, salt og peber, og læg dem i et fad. Bag tomaterne i ovnen i 1½-2 timer. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie og salt. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Slå dejen ned, og form den til fire boller. Sæt en pizzasten i ovnen (alternativt kan du bruge en bageplade), og varm ovnen op til ca. 275° eller til ovnens højeste temperatur. Rul pizzadejene ud. Skær mozzarella i tynde skiver, og riv eller bræk resten af ostene i mindre stykker. Fordel dem på pizzabundene. Bag pizzaerne i 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne i kanterne. Tag pizzaerne ud, og fordel bagte tomater, rucola og friske krydderurter på toppen. Krydr med peber. LÆS OGSÅ: 4 x koldskål - sommerens bedste dessert
https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også