æblestrudel
Mad

Æblestrudel med chokolade og rosmarin

19. oktober 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Den sprøde æblestrudel, også kaldet Apfelstrudel, stammer fra Østrig, hvor kagen spises sammen med vaniljeis eller flødeskum.

Æblestrudel med chokolade og rosmarin til 4 personer

Tid: 25 minutter. Bagetid: 25 minutter. DET SKAL DU BRUGE TIL ÆBLESTRUDEL 3 æbler 100 g svesker 100 g mørke chokoladeknapper (ægte mørk chokolade) 5 spsk. rørsukker 50 g smør 200 g fillodej (½ pakke) 50 g mandelflager PYNT 3 spsk. flormelis 1 kvist rosmarin

Opskrift - sådan laver du æblestrudel med chokolade og rosmarin

1. Æblestrudel: Tænd ovnen på 180°. Skyl æblerne, og skær dem i tern. Hak sveskerne groft. Bland æbler, svesker, chokoladeknapper og 3 spsk. rørsukker i en skål. Smelt smør i en gryde. Læg et lag fillodej på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl fillodejen med smeltet smør, læg endnu et lag fillodej over, og pensl med smør igen. Gentag proceduren 5 gange (gem lidt smør), og læg æbleblandingen på langs ad den penslede dej, så der er 4-5 cm´s afstand til dejens yderkanter. Rul fillodejen sammen – brug bagepapiret til at holde og stramme. Fold begge ender ind, så rullen lukkes. Læg den med samlingen nedad på bagepladen, og pensl med smeltet smør. Drys mandelflager og 2 spsk. rørsukker ovenpå, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden og sprød. Afkøl på en bagerist. 2. Pynt: Drys flormelis og plukket rosmarin over kagen, og servér den lun. PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til æblestrudel kan være crumble med æble, tranebær og ingefær - Få opskriften her

Læs også