

Æblestrudel
18. september 2009a. 6 stk.
2 plader fillodej (fra frost)
ca. 40 g smeltet smør
ca. 700 g faste, syrlige æbler
1½ dl mørk muscovadosukker
3 tsk. st. kanel
1 dl lyse rosiner
saft af ½ appelsin
Pynt:
Drys af flormelis
Tilbehør:
Blød vaniljeis eller flødeskum
Tø dejpladerne op med et fugtigt viskestykke over. Vask æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i 2 cm tykke både med skrællen på. Kom dem i et ovnfast fad med de øvrige ingredienser, og vend det godt sammen. Bag det midt i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til æblerne er møre, men stadig faste. Smelt smørret. Læg en dejplade på bagepapir, og pensl godt med smør.
Læg den anden ovenpå. Fordel fyldet i en stribe, og rul forsigtigt sammen på den lange led (brug papiret til hjælp). Pensl overfladen med smør. Bag den midt i en 200° varm ovn i 15- 20 minutter, til dejen er sprød. Tag den ud, og sigt flormelis over. Spis den lun med blød vaniljeis eller flødeskum.
Se mere:
Kokosbrød med pære og æble
Æble-pæretærte med vaniljeis
Bagte æbler med marcipan og tranebær
